zaterdag 19 oktober 2019

Buiten het boekje met Nina Verheij

Nina Verheij kwam onlangs uit met haar thriller Fatale keuzes, uitgegeven door uitgeverij Hamley Books.  
Vandaag vertelt zij ons over haar boekvoor- en afkeuren. 



Welk boek heb je niet uitgelezen?
Voor zover ik me kan herinneren, heb ik alle boeken waarin ik ooit begon ook uitgelezen. Misschien is dat niet zo slim, want er liggen nog zoveel mooie boeken op me te wachten. Maar ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om een boek waarin een schrijver zoveel tijd en energie heeft gestoken niet tot het einde een kans te geven.

Welk boek geef je graag kado?
De boeken van Robert Galbraith (aka J.K. Rowling) omdat ik het idee heb dat veel te weinig mensen nog weten wie er achter dit pseudoniem zit, terwijl het zulke goede boeken zijn.

Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben?
De Harry Potter-reeks uiteraard. Ik weet het, dat is geen origineel antwoord, maar deze boeken hebben mijn plezier voor lezen keer op keer aangewakkerd wanneer ik tijden had dat ik even iets minder las.
 


Welk boek lees je graag voor aan je kinderen vroeger of nu?
Ik heb (nog?) geen kinderen, maar mochten die me ooit gegund zijn, dan zal ik zeker de boeken voorlezen die ik vroeger zelf graag las. 'En toch zijn er kabouters', 'Papa Beer vertelt', 'Jip en Janneke' natuurlijk.

Welk boek las je vroeger stuk?
'Ronja de Roversdochter' was vroeger een van mijn favorieten. Ik was ook helemaal verliefd op de mooie groene omslag en de tekeningen vanbinnen.

Wat is jouw quilty pleasure op leesgebied?
Ik hou wel van een beetje romantisch drama. Zelfs als het om een thriller of detective gaat, vind ik het heerlijk als de hoofdpersonen ingewikkelde relaties hebben. Zoals bijvoorbeeld in de eerder genoemde Cormoran Strike-reeks van Robert Galbraith, waarin de privédetective Cormoran en zijn assistente Robin overduidelijk een zekere chemie hebben maar ze beiden totaal in de ontkenningsfase zitten.

Welk boek las je ivm een hype en vond je tegenvallen?
Als me dat is overkomen, heb ik het denk ik weggedrukt uit mijn geheugen. Ik kan me wel herinneren dat ik deel 1 en 2 van 'The Hunger Games' toentertijd erg goed vond, maar dat het einde van deel 3 me tegenviel en dat ik die serie daarom al heel lang niet heb herlezen.




Haar eigen boek Fatale keuzes zit momenteel in onze leesclub en over ongeveer drie weken zal er een boekvonnis online komen.

Waar gaat Fatale keuzes over:

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega's uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.


Kun je nog terug nadat je iemands ware aard leert kennen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten