woensdag 22 mei 2019

Nice van Kiki van Dijk


Titel:                           Nice
Auteur:                       Kiki van Dijk
Uitgeverij:                  Xander
Jaar uitgifte:              april 2019
Recensie door:           Jacqueline

Cover:
Ik vind het een prachtige cover! Ik zou deze zeker oppakken in de winkel om de samenvatting te lezen. Dit komt inderdaad door de prachtige kleur blauw die is gebruikt, maar ook het strand, met een sprekend achtergrond en een vrouw zittend op de motorkap die naar de horizon staart. Als ik dat zo zie zou ik graag willen ruilen ware het niet dat de subtitel van dit boek me er toch van
weerhoudt:-)

Achterflap:
Twee totaal verschillende zussen, één trip naar Nice die alles zal veranderen...

Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?

Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van zijn donkerste kant zien...

Mijn mening:
Voor mij is dit een boek dat thuis hoort het onder het genre van lichte thrillers. Het soort thrillers dat ik graag als tussendoortje ter ontspanning lees wanneer ik het druk heb. Waar ik verder niet bij na hoef te denken, mijn fantasie niet me op de loop gaat en het verhaal me niet ‘bezig’ houdt. Ik kan het boek Nice makkelijk aan de kant leggen en ook zo weer oppakken omdat het leuke verhaal makkelijk weg leest, onderhoudend en wel boeiend is. Het verhaal zit goed in elkaar ondanks het feit dat het einde niet echt verrassend is.
Echt superspannend vind ik het ook niet ondanks dat ik in het begin dacht ‘van dat begint goed’ maar helaas zette dit niet door. Af en toe wel een aantal spannende gebeurtenissen en dat was het, het had wat mij betreft allemaal wel wat spannender gemogen!
Die gebeurtenissen wekken wel vragen op zoals wat heeft de Rus Volkov te maken met de val van Jacky’s zus Christine? En zit hij ook achter de gebeurtenissen die Jacky overkomen nadat ze geland is in Nice?
De personages zijn oppervlakkig maar wel goed beschreven, passend bij dit type thriller. Het personage van Jacky vind ik het beste uitgewerkt aangezien deze ietsjes meer de diepte ingaat. Jacky heeft last van migraineaanvallen, waardoor heeft ze deze? Heeft dit te maken met haar slechte relatie vader? Is Nice alleen daarom voor Jacky zo duister? En of het zonnetje uiteindelijk door de duisternis heen kan schijnen?
Om die antwoorden te krijgen stel ik voor om dit leuke en onderhoudende verhaal te lezen want die antwoorden krijg je namelijk niet van mij:-)

Dit boek krijgt van mij:
3,5 kraaien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten