zaterdag 15 december 2018

Recensie Real Crime, uitgave 3


Enkele dagen geleden viel Real Crime met een dikke plof op de deurmat. Als een kind zo blij verscheurde ik meteen het plastic wat erom zat, zette een flinke pot thee, nestelde me op de bank met mijn deken om mij heen geslagen en terwijl de regen tegen de ramen slaat, waan ik me in de wereld van moord, bedrog en overvallen.

De cover laat een vrouw zien met een hand voor haar mond en 6 stukjes worden kort uitgelicht van wat je in dit nummer kan terug vinden. Als: Anders Breivik ( De gestoorde Noorse moordenaar die in Utóya), wat gaat er om in het hoofd van een moordenaar en de case Nicky Verstappen.

Ook zoals bij voorgaande nummers begin je met “in beeld”. Grote foto's die 2 bladzijden beslaan met een kort stukje tekst. Echter, mijn aandacht was op dat moment toch bij het stuk van wat er in het hoofd van een moordenaar omgaat. Want heel eerlijk: dat is toch wat mij tot op heden nog steeds de interesse wekt. En ook al had ik mezelf voorgenomen om vooraan te beginnen.... ben ik snel doorgebladerd naar dat artikel. 6 Moordenaars ( of duo's) worden onder de loep genomen met daarachter nog 5 Nederlandse moordenaars. Ik vond dit een heerlijk stuk om te lezen. Ook hier is het artikel voorzien van mooie foto's, duidelijke tekst en alles wordt beschreven. Maar om nu te zeggen dat je echt in het hoofd van een moordenaar kan kijken... zo zou ik het persoonlijk niet noemen. Je krijgt inzicht in hun gedrag, hun moorden en bij Ted Bundy lees je waarom hij tot moorden is aangezet.

Hierna ben ik meteen doorgegaan naar het artikel van Breivik. Ook al ken ik veel aspecten van deze zaak, het blijft mij boeien. Hoe kon 1 man zoveel schade aanrichten? Zoveel onschuldige mensen vermoorden?
De foto's die van hem gebruikt zijn, laten zien hoe kil Breivik de wereld inkijkt. Ook zie je een plattegrond wat de (dodelijke) route is geweest van hem over het eiland.
Ook zijn visie op dit alles wordt besproken. Tijdens het lezen kreeg ik af en toe kippenvel. Het idee dat zo'n iemand gewoon overal ter wereld kan opstaan en hetzelfde doen is groot. Zijn haat tegen moslims en “cultuurmarxisten” is vergelijkbaar als de haat van Hitler tegen de Joden. Op het eiland schoot hij koelbloedig onschuldige kinderen neer. Sommige liet hij in leven, (waarom weet niemand) de rest werd koelbloedig neergeschoten. Ook de doden kregen een extra kogel, zodat hij zeker wist dat er geen overlevenden zich eronder verstopten. Breivik schoot niet in het wilde weg maar doelgericht, wat hem in mijn ogen nog veel gevaarlijker/ enger maakt. Ik was onder de indruk van dit gedetailleerd verslag!

Maar ook andere artikelen verdienen het om onder de aandacht te worden gebracht. Zoals het vreemde maar ook zielige verhaal “Pizza Bomber”, hoe krijgt de politie een (valse) bekentenis en het stuk over de grootste bankroof ooit ( al was dat voor mij het minst interessante stuk). Stuk voor stuk mooie artikelen, voorzien van mooie foto's en/of duidelijke tekeningen.

Kortom, ook deze uitgave is weer volledig goedgekeurd en ik zit nu alweer met smart te wachten op het vierde deel! ( 22 januari is nog zover weg.....)

Real Crime kan je vinden in de supermarkt, kiosk maar je kan overwegen om er een abonnement op te nemen. ( DOEN!!!!!)

Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten