zondag 28 oktober 2018

Op de thee met Melissa Skaye

Melissa Skaye  is auteur van de VT-thrillerreeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst en Verknipte tegenstander. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago.  Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Onlangs verscheen Verknipte tegenstander.
  
Deze week Op de thee beantwoordt zijn 5 teatopics.

1. Ben jij een vroege vogel of een avondmens? 

Zo’n tien jaar geleden zou ik avondmens hebben gezegd, maar er is iets met of in mij veranderd (misschien door het ouder worden?) waardoor ik mezelf nu meer als vroege vogel zie. 


2. Geloof jij in toeval?

Ja, toevallig dat je dat vraagt. ‘Ze’ beweren dat toeval niet bestaat, zelf heb ik al zat meegemaakt wat ik als stom toeval beschouw. Ik geloof er dus zeker in.

3. Waar zou je het liefst 10 minuten gratis winkelen? 

10 minuten? O boy, moeilijk kiezen, maar de verstandige vrouw in mij zegt dat je mij dan mag loslaten in een fijne supermarkt.

4. Wat is de mooiste herinnering uit jouw kindertijd?

 Ik voel me bevoorrecht dat ik kan zeggen dat mijn kindertijd vol mooie herinneringen zit. Maar de gedachte aan mijn pony Pretnes, die ik kreeg toen ik dertien was en waar ik wedstrijden mee reed, laat mijn buik en hart warm worden.

5. Wat is het ondeugendste dat je vroeger hebt uitgespookt? 

Zout in plaats van suiker in de thee van mijn vader Harry. Het was een zaterdag, halfzeven in de ochtend, hij was met dat tijdstip niet erg gelukkig, maar ging rechtop in bed zitten en pakte liefdevol de beker aan omdat hij mijn goede zorg waardeerde. Tót hij een slok nam. Ik had hem niet eerder iets met zo’n vaart zien uitspugen en pieste bijna in mijn broek van het lachen. Daarna smeerde ik ‘m heel snel. O ja, ik was een jaar of acht, meen ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten