woensdag 24 oktober 2018

Bron van Rik Raven


Titel: Bron
Auteur:  Rik Raven.
Uitgeverij: Nimisa Publishing house
Publicatiedatum: April 2011
Recensie door: Tamara
Kraaien: 4.

Hij voelde zijn maag samentrekken. Hij was compleet machteloos. Hij zwaaide maar wat met zijn revolver, bij gebrek aan een doelwit. Niet veel later kon hij zien hoe Kanters hals als vanzelf openscheurde waarna de Fret levenloos bleef liggen. Zijn levenswater druppelde als ingedikte kruidenlikeur langs de gerafelde huid van zijn nek. Er bleef echter een haperende ademhaling zichtbaar door de belletjes bloed in zijn mondhoeken.
Rolf Dorint lijkt het te hebben gemaakt. Hij is getrouwd met de vrouw van zijn leven en hij heeft de baan van zijn leven: schrijver. Een leven, zo op rolletjes, kan alleen maar ellende brengen.
Want wat doe je als de inspiratie opraakt?
Wanneer zijn 'bron van verhalen' opdroogt en de fantasie het laat afweten,
brokkelt Rolfs mooie leventje af.
Of toch niet?
Want was daar niet een vonk van een nieuw idee? Een mystiek verhaal, zo mooi dat het zichzelf lijkt te schrijven?
Terwijl het leven om hem heen ineenstort, bouwt de auteur, samen met buurjongen Luuk, aan een nieuw verhaal dat steeds diepere sporen in het echte leven nalaat. Maar wat een zegen leek, blijkt een vloek.
Er is iets mis.
Er is iets gruwelijk mis .

“Hij verloor daarbij een revolver, en zijn duim hing in een onnatuurlijk hoek slap langs zijn pols.”

Wat mij als eerste aansprak was de cover! Een man in een lange jas, zwaard en hoed die het bos inloopt. Daarboven lees je een stukje tekst van het boek. Dit zijn de covers waar ik van hou, niet teveel poespas en ik zal het boek zeker uit de schappen hebben gepakt om de achterkant te lezen. De achterkant deed mij zeker besluiten het boek te lezen. Het beloofd niet veel goeds in ieder geval!

Het verhaal zelf loopt lekker soepel en je gaat van de auteur Rolf Dorinth naar het verhaal van Baxan. Bij eindigen van een hoofdstuk weet je niet of je blij moet zijn omdat je verder kan lezen in het leven van de auteur of teleurgesteld omdat je graag verder had gelezen over Baxan Kanter. Heel geleidelijk lopen beide verhalen in elkaar over, waardoor je bijna niet meer weet wat echt is of het verhaal.
Dit is een boek om erbij te blijven. Dit boek leent zich uitstekend uit om op de bank te liggen met een warme deken om je heen, kop thee op tafel en verder geen verplichtingen hebt. Het verhaal verdient het gewoon om er goed bij te gaan zitten/liggen/ hangen. Vlug even een hoofdstukje lezen is er niet bij, want voor je het weet zit je weer gewoon een uurtje of wat te lezen.

De karakters zijn goed gevormd en je kan je snel inleven met de karakters. Ook de uitwerking van de omgeving is goed gedaan. Wel had ik wat meer willen weten over de Fret.
Het boek heeft een open einde en ik kan je wel vertellen... IK WIL WETEN HOE HET AFLOOPT!!

Komt dit boek in mijn crème de la crème boekenkast?: JA!!!
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: JAAA!!!
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?: Dit is niet echt een standaard thriller, maar zit veel fantasie in. Als je ervan houdt ,is dit zeker een boek voor jou! Hou je er niet van? Gewoon een kans geven!

Dit boek verdient 4 dikke kraaien van mij!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten