zondag 15 juli 2018

Barst van Boris O. Dittrich

Samenvatting

Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ’s nachts in het park deed. Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?


Mening
Ook al komen er een aantal bekenden uit het vorige boek van Dittrich terug, het is geen vervolg. Om met de deur in huis te vallen: als dit het eerste schrijven was wat ik van de auteur zou lezen, was ik niet gehaast geweest ooit weer een boek op te pakken.

Of het dan zo enorm slecht was? Nee hoor, maar ik vond het wel een erg makkelijk geschreven boekje. Ondanks wat pogingen om je op het verkeerde been te zetten, is al ruim vantevoren duidelijk wie de dader zal zijn. Je hoopt tot het einde toe dat je je vergist en dat is dan ook de enige spanning die het voor mij had. Maar verdorie, het was zo makkelijk.

Een poging tot het brengen van nieuwsgierigheid bij ons, de lezers,  zijn de twee verhaallijnen en deze wisselen  elkaar af tussen het heden en het verleden, dat zich drie maanden voor de moord afspeelt. Als ze dan samen komen zakt die nieuwsgierigheid dan weer enorm weg.


Het zijn maar 96 bladzijdes en dan is het wel knap dat de auteur zijn personages redelijk goed uitgewerkt heeft. Je hebt het zo uit en zal het verhaaltje zelf snel weer vergeten zijn. Op maar naar een echt vervolg op Halszaak wat dus wel een goed boek was.

2,5 kraai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten