zaterdag 23 juni 2018

De minnaar van Jet van Vuuren

Titel                    : De minnaar
Auteur               : Jet van Vuuren
Uitgeverij         : Karakter
Verschenen     : April 2018
Pagina’s          : 304Cover: Op de achtergrond een mooie berglandschap  en op de voorgrond zien we een vrouw in badpak die op de rand van een zwembad loopt. Een mooie zomerse cover met bovenaan de tekst : Niet haar liefde wil hij, maar haar geld…

Mijn mening: De boeken van Jet van Vuuren zijn eigenlijk altijd heerlijke boeken om te lezen. Ze zijn makkelijk om te lezen en er zit genoeg spanning in. 
De minnaar wordt verteld in het heden en verleden. Daarin leer je de karakters van de personages kennen en de oorsprong van alles. Dit alles is opgebouwd in een spannende sfeer. Dottie haar oma komt te overlijden, zelf heeft ze twijfels en gelooft eigenlijk niet dat haar oma aan een natuurlijke dood is gestorven. Na de uitvaart van haar oma vind ze een briefje in haar jaszak met de tekst.

“ Zoek de minnaar en je vindt de moordenaar”

Dottie weet het nu zeker en besluit om dit uit te gaan zoeken. Ze gaat naar Kreta en hoopt daar haar antwoorden te vinden, maar zodra ze haar zoektocht begint ontstaan er alleen nog maar meer vragen.  Zodra ze  op Kreta is gebeurd er van alles: het lijkt erop dat er iemand niet blij is met haar gespeur in zaken. De ontwikkelingen op Kreta nemen de lezer mee op reis door emoties zoals angst, woede, verdriet en ongeloof. Het blijkt dat Alma, de moeder van Dottie, al jaren met een groot geheim leeft. Kan Dottie haar moeder nog wel vertrouwen? Langzaam maar zeker worden geheimen bekend gemaakt. Naarmate het einde in zicht komt wordt het verhaal alleen maar spannender. Het gevoel dat je dicht bij de waarheid komt, bekruipt je.

 De minnaar is een meeslepend verhaal over verlies, rouw en liefde. De relaties tussen de hoofdpersonen wordt goed omschreven en  je krijgt een duidelijk beeld van hoe ver mensen kunnen gaan als haat en liefde de overhand krijgen.

De minnaar is een zomerthriller dus ideaal voor in de vakantiekoffer of lekker in de tuin met veel zon.
Ik geef de minnaar 3,5 kraai

Lydia Buist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten