vrijdag 15 juni 2018

De buitenstaander van Stephen King


“Erger” zei Yune, Hij keek somber. “Nog erger zelfs dan de Man met de Zak, Farnicoco en de Man met de Kap. Hij is Mr. Dood.”

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Dit is weer een heerlijk meesterwerk van mijn grote vriend Stephen King. Alle elementen die van King kan verwachten zitten erin. Het verhaal loopt hard, soepel, de fantasie van King en hier en daar wat vuurwerk. Het verhaal begint al goed, gelijk een gruwelijke moord. Tijdens het lezen krijg je steeds meer een hekel aan de plaatselijke politie en hun manier van arresteren. Het moeilijke is dat alle forensische bewijzen richting de coach wijzen maar het niet forensisch bewijs toont aan dat hij daadwerkelijk uit de stad was tijdens de moord. Ik was heel benieuwd hoe King hier zich uitlullen en ik las het boek niet gewoon, ik verslond het!!! Elke vrije minuut ging op aan het lezen van het 588 pagina tellend boek. Pas tegen het einde begon ik langzamer te lezen. Aan de ene kant wou ik niet dat het verhaal zou stoppen maar ook tegelijk een beetje bang dat het einde teleurstellend zou zijn.

Het grappige is dat King op een gegeven moment schreef:” Het komt wel goed, had Gold gezegd en dat was waar Terry zich aan vastklampte. Maar het kwam helemaal niet goed.”  Ik zie King al achter zijn schrijfgerei met een “evil” smile de laatste zin typend. Heerlijk gewoon.

Het leuke vond ik wel dat hij Harlan Coben benoemde in zijn boek en ook positief. Maar ook een oude bekende van zijn eerdere boeken komt voorbij. Het was erg leuk te lezen hoe diegene een grote rol kreeg in dit geheel.

Toch vond ik 1 klein minpuntje aan het verhaal. Ik vond het einde wel er slapjes. Zeker na zo'n daverende aanloop. Het was eigenlijk in 2 bladzijde gedaan en ik had eigenlijk verwacht ( maar vooral gehoopt) dat het einde echt voor een dikke klapper zou zorgen en je beduusd achter zou laten. Dat is bij mij niet gebeurd. Het verhaal is verder wel mooi afgewerkt maar toch...

Komt dit boek bij mij in de kast?: Oh zeker wel!!!!
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Stomme vraag haha. NATUURLIJK!!
Zou ik dit boek aanraden aan anderen?:  Als je van deze fantasie houdt wel ja. King is toch een auteur apart. You hate him or love him, zeg ik altijd.

Dit boek krijgt van mij 4,5 kraai. Helaas geen 5 maar dat heeft ie echt aan het einde te danken. Dit boek is een heerlijk doorlees boek .
Enjoy voor diegene die er nog aan gaan beginnen.


Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten