woensdag 9 mei 2018

Verraad van J.D Robb

Titel                 : Verraad
Auteur            : J.D Robb
Uitgeverij      : Boekerij
Pagina’s        : 351
Verschenen  : Februari 2018

Achterflap: In het luxueuze Palace Hotel van Roarke, de man van Eve Dallas, wordt een gewurgd kamermeisje gevonden. De dader kan niemand anders zijn dan Sly Yost, een huurmoordenaar van de elite die al meer dan veertig doden op zijn geweten heeft. Eve kent hem maar al te goed, maar dat helpt haar niet bij het oplossen van deze zaak. Want er is nog iemand bij het noodlot van het kamermeisje betrokken. Iemand met een persoonlijk motief dat verstrekkende gevolgen kan hebben.
Eve moet er rekening mee houden dat het echte doelwit van de moordenaar niet het kamermeisje was, maar haar eigen man.

Over de auteur: J.D Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

Cover: 
Het viel mij gelijk op dat de cover in een ander jasje is gestoken en daardoor een moderne uitstraling heeft.  Eerlijk gezegd vond ik de covers van de voorgaande delen ook niet verkeerd. We zien twee slanke, vrouwelijke benen met blauwe pumps. Bovenin een blauw vlak als achtergrond staat de naam van de auteur gedrukt.

Samenvatting: 
In het luxueuze Palace Hotel van Roarke is een moord gepleegd. Inspecteur Eve Dallas is getrouwd met Roarke, een knappe rijke zakenman.  Eve heeft de leiding in het moordonderzoek. Samen met het team is het hard werken geblazen.

“ De dood had vele lagen. Een gewelddadige dood had er nog meer. Het was haar taak om onder die lagen de reden te vinden. Zodat het recht kon zegevieren.” 

Al snel wordt duidelijk wie de moord gepleegd heeft. Sly Yost laat zich niet makkelijk pakken, hij is een huurmoordenaar en heeft al veertig doden op zijn geweten.   Al snel wordt de link gelegd dat het niet het kamermeisje, maar Roarke het doelwit was. Inspecteur Dallas is niet de enige die geïnteresseerd is in de dader, ook de FBI is geïnteresseerd in haar zaak. De FBI probeert al jaren om deze huurmoordenaar te pakken. Zij verwacht medewerking van inspecteur Dallas.

Mijn mening:
 Verraad is het twaalfde deel in de Eve Dallas-serie. Ik heb al eerder wat gelezen en het is fijn om de vertrouwde personages terug te zien. Op zich kan je het boek trouwens prima losstaand lezen. Maar het is misschien wel leuk om de serie vanaf het begin te lezen, zodat je de ontwikkeling tussen de personages meemaakt. Zodra je het boek opent, zie je de personeelsdossier van Inspecteur Eve Dallas. Ik vind dat leuk bedacht om op deze manier  een beeld van haar te vormen. In haar dossier lezen we ook dat Eve Dallas in haar jeugd seksueelcmisbruikt is door haar vader. Ze is rond haar achtste gevonden in een steegje in Dallas.
 In Verraad  wordt Eve achtervolgd door haar verleden en heeft ze weer nachtmerries. Ze is een slimme inspecteur en laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ook haar man Roarke, een knappe man die steenrijk is, heeft een  duister verleden. Hij hield zich vroeger bezig met criminele zaken. Maar hij is veranderd. Telkens denk je als lezer waarom is hij het doelwit? 
Verraad is een romantische politieroman met een futuristisch tintje. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Door de schrijfstijl en de spanning leest het vlot. Je wilt weten of het Eve Dallas lukt om de huurmoordenaar te pakken. En natuurlijk wil je weten of Roarke echt het doelwit is en waarom.
Ik had het boek in één dag uit, dus dat zegt genoeg. Ik kon het moeilijk wegleggen.

Vier kraaien voor Verraad

Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten