dinsdag 1 mei 2018

Op de thee... met Heleen van der Kemp

Vier boeken rond Britt Franken, eens toere en sterke politievrouw bracht Heleen van der Kemp uit. In oktober 2015 kwam Bijwerking uit en sinds die tijd is het wachten op een volgende Britt Franken. Inmiddels is de auteur daar wel aan begonnen en mag hij van mij dit jaar nog komen. Mocht de serie jou nog onbekend zijn, snel aan gaan beginnen. 
Nu beantwoordde Heleen de 5 teatopics voor Op de thee.


1. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
Dat ligt er een beetje aan of ik er ook een zak geld bij krijg. Als dat zo zou zijn dan zou ik samen met mijn gezin een heerlijke lange reis maken. Maar zonder dat extra geld zou ik me ook prima vermaken. Veel (bij)slapen, schrijven en lezen, fotograferen, veel meer met vrienden afspreken dan ik nu doe. Met 4 dagen werken, 1 kind op school en 1 op de crèche is tijd voor jezelf redelijk schaars. En de vrije tijd die ik heb stop ik momenteel in mijn vijfde boek (en in mijn man haha).

2. Bij welke film moest jij voor het laatst huilen?
Ik probeer huilfilms te vermijden, daar kijk ik niet voor mijn plezier naar. Films met kinderen of dieren waar het helemaal mis mee gaat trek ik echt slecht, dat raakt me veel te veel. Ik hou meer van actie en thrillers, zoals bijvoorbeeld de Netflix series Homeland of Narcos. En dat is natuurlijk heel raar eigenlijk, want daarin gaan er veel meer mensen dood!

3. Hoe denk je dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Lastig! Ik denk best wel afstandelijk, misschien zelfs wel een beetje arrogant. Dat is toch nog mijn verlegenheid, het kat uit de boom kijken. Ik kom uit de Achterhoek en daar zijn ze wel wat voorzichtiger in contact met nieuwe mensen. Althans, dat is mijn ervaring.

4. Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?
Nee, totaal niet! Nooit geprobeerd ook. Ik ga binnenkort een week naar Ameland, een mooi moment om dat te proberen. Normaal gesproken zou ik toch onrustig worden door de kinderen. Als er iets met ze is wil ik wel bereikbaar zijn. Social media haal ik wel vaak van mijn telefoon af, om het een dag later er weer op te zetten. Een beetje verslaafd kan ik mezelf wel noemen. Vooral Instagram vind ik leuk omdat fotograferen ook een hobby van me is.

5. Waarvoor kwam je vroeger vaak in de problemen?
Dat was toch wel mijn naïviteit. Ik ging teveel uit van het goede in de mens. Als iemand iets zegt dan is dat toch zo? Nou, dat blijkt lang niet altijd zo te zijn, haha. Zeker in het zakenleven niet. Mensen kunnen erg onaardig en ongeïnteresseerd zijn. Dat heeft me vroeger vaak geraakt, maar dat weet ik nu veel beter een plek te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten