maandag 28 mei 2018

Deel 2 van verwachte boeken juni

Op 7 juni Willem Asman met Exit
Koop bij bol.com
Exit is het derde en laatste deel in de veelgeprezen Rebound-trilogie van Willem Asman. In Exit komen alle lijntjes van de serie bij elkaar met de hoofdpersonen Tyler en Oz. In de zomer van 2017 verscheen het eerste deel: Enter, de beste Nederlandstalige thriller van 2017 volgens de Volkskrant. Bekroond auteur Willem Asman zette hiermee een krachtige nieuwe thrillerserie op de kaart. Eerder verschenen de thrillers De Cassandra-paradox, Brittanica, Wondermans eindspel en Koninginnedag. Willem Asman werd genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel als de Gouden Strop.









Op 1 juni De vrouw na mij van Pekkanen en Hendricks


De vrouw na mij van Sarah Pekkanen en Greer Hendricks is een meesterlijke psychologische thriller over het huwelijk, vriendschap en obsessie. Voor liefhebbers van Het meisje in de trein en B.A. Paris' Achter gesloten deuren.

Kun jij tussen de leugens door lezen?
Nellie kan niet praten over die avond die zo mooi begon maar eindigde met de politie. Bij Richard voelt Nellie zich nu veilig. Richard is lief, attent en beschermend. Haar vrienden en moeder vragen zich af of hij niet te mooi is om waar te zijn…
Vanessa woont bij haar tante. Iedere ochtend als ze wakker wordt, slaat de werkelijkheid weer in als een bom. Ze denkt aan Richard en aan haar vervangster. Wat doen ze nu? En wat zou haar tante doen als ze zou weten wat Vanessa heeft gedaan?
Je denkt dat je weet wat er aan de hand is, maar…
Neem nooit zomaar iets aan.
Koop bij bol.comWie vertelt de waarheid? Wie kun je vertrouwen?



Op 5 juni De uitvaartverzorger van Gerard Spong

Na de bloedstollende bestseller De breuk is advocaat Charles Fitzroy Spinning terug. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in. De uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zijn vrouw de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken. Een ooggetuige, die de man bij de vallende auto heeft zien staan, legt onder hypnose een belastende verklaring af. En bij de uitvaartverzorger thuis treft de politie een concept-rouwkaart aan, waarop de vrouw als overledene staat vermeld. Al met al geen gemakkelijke uitgangspositie. Bij de Hoge Raad lukt het Spinning om één bewijs ongeldig te laten verklaren met een principieel argument, waaraan tot dat moment niemand heeft gedacht. Maar daarmee is hij er nog niet; het is slechts één van de 26 bewijzen tegen de uitvaartverzorger. Spinning moet vol in de aanval om voor zijn cliënt het onderste uit de kan te halen. Koop bij bol.com




Op 19 juni De opvolger van Fiona Cummins

In de thriller De opvolger van Fiona Cummins woont de negenjarige Jakey Frith met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. Maar de Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan. Clara, het meisje dat nog door hem wordt vastgehouden, klampt zich vast aan de gedachte dat ze ooit gered zal worden. De Bottenverzamelaar heeft ondertussen een leerling gevonden, die hij klaarstoomt om zijn bottenmuseum over te nemen. Maar hij kan Jakey en de detective die zijn dromen doorkruiste niet uit zijn hoofd zetten en zint op de ultieme wraak.

Fiona Cummins toont in De opvolger op fenomenale wijze haar vermogen om de lezer koude rillingen te bezorgen en tegelijkertijd te ontroeren. Los te lezen opvolger van De verzamelaar. Aanbevolen door o.a. Lee Child, Val McDermid en Sophie Hannah.

Koop bij bol.com




Op 19 juni Koud spoor van Dee Henderson

Koud spoor' van Dee Henderson is het tweede deel in de serie over cold case detective Evie Blackwell.


Evie Blackwell gaat deel uitmaken van een prestigieuze taskforce, en de druk om te presteren is hoog. De taskforce is gericht op het traceren van langdurig vermiste personen. Evie en haar nieuwe partner, David Marshal, krijgen een aantal vermissingszaken in Chicago toegewezen. Terwijl Evie oude wonden openrijt in een hechte buurtgemeenschap, op zoek naar een verdwenen student, zoekt David naar een vermiste privédetective die voor een machtige cliënt werkte.

Evie en David zijn allebei zeer vasthoudend in hun zoektocht naar gerechtigheid. En ondertussen moet Evie ook nog de antwoorden vinden op een aantal kwesties die spelen in haar privéleven.

'Koud spoor' volgt chronologisch op 'Zwart water', maar kan ook prima los gelezen worden. Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten