maandag 21 mei 2018

De zaak tegen Alex Cross van James Patterson“In de zes seconden hoorde je een zwiepend geluid van een mes die Gretchens keel doorsneed, gevolgd door het begin van haar doodsrochel.”


Alex Cross stond nog nooit aan de verkeerde kant van de wet. Maar nu hij beschuldigd is van het neerschieten van de handlangers van zijn aartsvijand Soneji, wordt hij als voorbeeld gesteld voor alle schietgrage agenten. Cross weet dat het zelfverdediging was, maar zal de jury hem in het gelijk stellen?

Terwijl Cross vecht voor zijn vrijheid, laat zijn voormalige partner John Sampson hem een video zien die aanwijzingen bevat rond de vermissing van een aantal jonge meisjes. Ondanks zijn schorsing gaat Cross toch op onderzoek uit en hij belandt in de donkerste hoeken van het internet, waar moord slechts een vorm van ontspanning is.

Dit boek splitst zich in 2 verhalen. De zaak Alex Cross, die zich moet verantwoorden voor de dood van 3 “ onschuldige” mensen die hij zou hebben doodgeschoten en de zaak van de 6 vermiste blonde meisjes. Omdat Alex is geschorst tot aan de zitting mag hij zich eigenlijk niet meer bemoeien met politie zaken. Dat blijkt toch moeilijker te zijn voor Alex dan gedacht.  Tot die tijd houdt hij zich bezig met zijn praktijk als psycholoog. Maar wanneer de vader van Gretchen zich meldt bij hem met de vraag of hij hem kan helpen met het opzoeken van Gretchen merk je dat bloed kruipt waar het niet gaan kan .
De rechtszaak van Cross is spannend en boeiend neergezet. Hij zou 3 onschuldige mensen hebben neergeschoten terwijl zij ongewapend waren. Alex weet heel zeker dat ze wel gewapend waren.
Tijdens de rechtszaak speelt zijn zoon Ali een hele belangrijke rol. Zelfs zo'n grote rol, dat je hem ter plekke zou kunnen knuffelen!

Terwijl de rechtszaak in volle gang is, gaat hij stiekem toch verder met de zaak van de vermiste meisjes. Langzaam komt hij steeds verder in het wereldje van de “dark web” en hoe dichterbij hij bij de waarheid komt, hoe nauwer het net om hem sluit.

Het einde vond ik iets minder spectaculair en zeker het laatste hoofdstuk. Ik kreeg het gevoel dat alle spelers snel een passend eind kregen en klaar.
De hoofdstukken waren lekker kort en je leest het boek in een moordtempo uit. Er zitten mooie en lekkere plot twisten in, de nodige actie en hier en daar wat spanning.

Komt dit boek in mijn boekenkast?: JAZEKER!
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Mijn interesse is zeker gewekt.
Raad ik dit boek aan aan anderen?: Absoluut.

Dit boek krijgt van mij 4 kraaien!
Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten