zaterdag 14 april 2018

Mijn boeken, mijn leesvoer & ik

Uitgever: Eik uitgeverij
Aantal pagina’s: 160
ISBN: 9789463580090
Prijs: € 11,90Eik uitgeverij komt met het boekje Mijn boeken, mijn leesvoer &ik.. Wat zegt men over het boekje?

Hold your horses! Je staat op het punt om HET notitieboek te ontdekken dat: - je boekenkast redt van een roemloos einde als gatenkaas (aan wie heb ik nu weer mijn nieuwste boek van J.K. Rowling uitgeleend?) - je steeds opnieuw herinnert aan het magische gevoel dat je overvalt als je een boek dichtklapt (je schreef immers neer wat elk boek zo uniek maakt) - zal onthullen hoe obsessief je leest (je zelfgemaakte leesgrafieken zijn kickennnn!) - zorgt voor een kant-en-klare verlanglijst voor de eindejaarsfeesten (je pent je literaire cadeau-idee‘n al vanaf januari op je wishlist) - je zwart-op-wit herinnert aan de pareltjes die nog verlangend in je boekenkast op je wachten (eindelijk
een leeslijst op papier) - niet alleen helpt om must-read boektitels te onthouden, maar ook films en muziek die je nog moet checken - perfect in je tas past, want ja, ook daar hebben we uiteraard aan
gedacht!

Klinkt goed toch? Ik kreeg een exemplaar opgestuurd om eens te kijken of wij boekenwurmen hier iets mee kunnen.

Mening:
Laat ik voorop stellen dat ik een extreme verzamelaar van boeken ben en zoveel lijstjes heb rondom het uitkomen en wat ik er allemaal meedoe, dus ik hou daar wel al een beetje rekening mee. Er zullen weinig mensen zijn zoals ik en ik kijk naar het boekje zoals het kan functioneren voor een gewone lezer.

Wij boekenwurmen zijn toch allemaal een beetje maf met onze stapels die we nog moeten lezen, willen kopen of door de jaren heen al lazen. Quotes uit boeken apart opschrijven en vast vooruit schrijven wat we kunnen verwachten of kado willen krijgen op feestdagen. Gaat dit boekje eindelijk orde scheppen tussen al dat papier?


Er wordt aan het begin van het boekje op een grappige en enthousiaste wijze uitgelegd wat je allemaal kan doen in het boekje zelf. Zo kan je een wishlijst (een vurig verlanglijstje staat er) invullen die tot 70 boeken kan. Wat ik zeg: een normaal mens zal daar meer dan genoeg aan hebben. De leestapellijst, dus wat je nog allemaal hebt liggen gaat ook naar de 70. Ik heb er zo'n 1200 liggen dus...Geen beginnen aan voor mij. Maar wel heel leuk, want in mijn Bullet Journal houd ik bij wat ik komende maand wil gaan lezen en dat kan nu mooier ingevuld hier. Per maand plannen werkt voor mij perfect met wat perse uitmoet en een recensie van af moet zijn.

Per maand kan je ook op een leuke manier noteren wat je las. Je vult de titel in het getekende boekje. Daaronder kan je een beoordeling geven, als ook commentaar, waar en wanneer gelezen en of je het cadeau aan iemand wilt doen. Per maand kan je dan zo acht boeken uitwerken. Ziet er echt leuk uit.
Ik schrijf ellenlange recensies, dus om mijn commentaar op het boek in zo'n klein hokje te kunnen schrijven, zou ik steno moeten kunnen. Maar opnieuw: voor een gewoon iemand een erg leuke manier om in te vullen en later zo terug te kunnen kijken.
Als je omslaat, kan je uit die maand gelezen boeken wat mooie quotes noteren. Ook je boeken die je eventueel liet signeren of die je weg gaat geven. Ook staat er een podiumpje van de top 3 beste boeken van die maand.
Ze hebben een paar grafieken die je zou kunnen invullen, zoals waar je graag leest en welk genre elk boek is, zodat je aan het eind van de maand ziet welke voorkeur je had. Of in mijn geval leuk zo te zien welke andere genres ik die maand nog las naast thrillers.


Er zitten wat pagina's in waar je kan bijhouden aan wie je welk boek uitleende. Kennen wij allen niet het bekende fenomeen dat mensen graag bij jou komen lenen, omdat je veel boeken hebt, maar moet zeuren om het terug te krijgen en het zelf vervolgens ook vergeet. Reden waarom ik mooie boeken gewoon kado aan mensen geef en mijn boeken dan zelf houd. Maar voor de mensen die nog graag uitlenen, heb je hier handige pagina's.

Conclusie:
Ik maak al jarenlang elk jaar zelf een vergelijkbaar boekje van mijn Leuchtturm, omdat het gewoon heel leuk is om bij te houden wat je las en wat je mening over het boek is. Zo heb ik inmiddels een leuk rijtje staan. Dit is een voorgemaakt boekje en echt heel erg leuk om dat dan in te gaan vullen en zo eens aan het eind van het jaar te bekijken wat je dit jaar las en welke ook al weer echt goed waren. Ik ben benieuwd om aan het eind van 2018 te zien hoeveel boeken ik van andere genres las.
 Maandag 16 april gaat er een winactie online om een exemplaar te kunnen winnen, zodat je het zelf kan testen.4 opmerkingen:

 1. Wat ziet het boekje er gaaf uit. Ik gebruik nu de notities op mijn telefoon maar dit ziet er veel leuker uit. Ik ga meedoen. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn schriftje is helemaal versleten, dit lijkt me super handig, loot graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha hoezo maf met onze stapels boeken. En ja ga zeker meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook graag meedoen. Hopelijk dat ik dit niet te vlug vol heb.

  BeantwoordenVerwijderen