woensdag 18 april 2018

Akte van berouw van Chris Houtman

Titel: Akte van berouw
Auteur: Chris Houtman
Publicatiedatum: 28 november 2017
Uitgeverij: Karakter uitgevers

Samenvatting
De paus heeft zich voorgenomen om de corruptie en duistere geldstromen binnen het Vaticaan te doorgronden en bekend te maken. Dit wordt hem niet in dank afgenomen. Er zijn personen binnen het Vaticaan, diverse kardinalen en leden van De Zwitserse Garde die dit proberen tegen te houden. Ze willen een aanslag plegen op de paus. De paus wil geen extra beveiliging en gewoon onder de mensen zijn. Martin Hochstettler, commandant van De Zwitserse Garde, verantwoordelijk voor de veiligheid van de paus, komt hiermee voor een grote uitdaging te staan.
Pastor Jaap Hofsluis komt erachter dat zijn vader jarenlang slachtoffer is geweest van misbruik binnen het kleinseminrie Ravensteijn. Samen met een goede vriendin wil hij deze misstanden uit de doofpot halen. Als hij op een gegeven moment zichzelf niet in de hand heeft besluiten de personen die een aanslag op de paus willen plegen hier gebruik van te maken.

Leeservaring
Het boek leest makkelijk weg. Je komt heerlijk in deze thriller te zitten met het gevoel dat het een waargebeurd verhaal is. In het verhaal zitten dan ook vele elementen die op de waarheid zijn gebaseerd. Naast de spanning van een thriller kom je zo ook diverse dingen te weten die binnen de katholieke kerk gespeeld hebben. De schrijfstijl is vlot en realistisch.
Er worden twee verhaallijnen soepel in elkaar verweven. Enerzijds de corruptie binnen het Vaticaan en anderzijds het misbruik binnen de kerk. Dit maakt het een interessant, boeiend en spannend verhaal.
Je beleeft het verhaal met name vanuit commandant Hochstettler en Jaap Hofhuis, de twee hoofdpersonages in de verhaallijnen. Ook kun je je een prima voorstelling maken van de omgeving waarin e.e.a. gebeurd.
Alles bij elkaar een boeiend boek dat moeilijk opzij te leggen is. Zeker een aanrader dus.

Mijn waardering voor dit debuut is dan ook vijf kraaien.
Ans Stier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten