vrijdag 27 april 2018

Achter je van Lisa Gardner


“Vier doden. Twee gewonden, en de dag was nog niet half om.”

Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug.

Maar nu worden Pierce en Rainie opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen. Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is, en iedereen vraagt zich af waarom hij opnieuw aan het moorden is geslagen.


Voor de dertienjarige Sharlah is dit dé kans om weer in contact te komen met haar broer, en eindelijk inzicht te krijgen in die zwarte nacht waarin hun beide ouders omkwamen. Maar ze weet ook als geen ander dat het werkelijke gevaar altijd dichterbij is dan je denkt.

Het verhaal begint eigenlijk letterlijk bij het begin. Je gaat als lezer terug naar de nacht waarop de ouders van Sharlah enTelly worden vermoord door Telly. Meteen daarna kom je in het heden en begint het kat- en muisspelletje. Er wordt op het tankstation een moord gepleegd en Telly is te zien op de camera. Meteen daarop begint de klopjacht naar hem. Tijdens het lezen kom je erachter dat niet alles is wat je in eerste instantie dacht dat het was. Het boek is mooi goed opgebouwd en voordat je het weet kan je eigenlijk niets anders doen dan maar uitlezen. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt waardoor je als lezer als het ware het als in film in je hoofd ziet.
Normaal gesproken ben ik een snelle lezer en had het ruim 400 bladzijde tellend boek in een dag of 3 wel uitgelezen. Door het mooie weer heb ik er nu wat langer overgedaan aangezien lezen én een kind van 1,5 jaar in de gaten niet werkt. Zeker niet met dit boek. En zeker niet nu hij overal aan wil likken en in de mond wil stoppen. Maar op een gegeven moment zat ik zo in het boek dat ik dus even geen oog had voor/ op hem. Kortom... ik heb drie hoofdstukken gelezen en hij heeft ontdekt dat de kliko likken niet echt lekker is....
Het mooie aan dit boek is, is de grimmige sfeer. Niet alleen Telly heeft een duister geheim, maar ook zijn pleegmoeder. Tijdens het lezen kom je echt stukje bij beetje meer te weten over Telly, zijn pleegmoeder en wat voor rol het allemaal speelt in het verhaal. Maar of Telly daadwerkelijk de dader is..... dat lees je in dit beklemmend boek!

“Helaas” vond ik het plot ietsje over de top en wat ver gezocht, maar niet zo dat het meteen het hele boek onderuit haalde.
Het verhaal deed mij sterk denken aan de schrijverskwaliteiten van Karin Slaughter. Een geduchte tegenstander dus!

Komt dit boek in mijn boekenkast?: Zeker!!!!
Hoop ik meer van deze auteur te lezen?: Absoluut.
Zal ik dit boek aanraden aan anderen?: Echt wel. Slaughter fan of niet!

Dit boek krijgt 4 dikke vette kraaien van mij. Een echte aanrader dus.

Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten