vrijdag 23 maart 2018

Eindelijk weer een nieuw boek van Minette Walters

Ik ben fan van de boeken van Minette Walters en ik denk dat Duivelsveer een van haar laatste boeken is geweest. Maar daar zie ik 2006 als uitgeefdatum in Nederland staan. Kan bijna niet geloven dat het zo lang geleden was?


Ze debuteerde in 1992 met Het IJshuis, een zinderende thriller over vooroordelen en wraak rond drie vrouwen. De BBC-verfilming ervan trok ook op de Nederlandse televisie veel kijkers, evenals het later verfilmde De Beeldhouwster. 
De grote kracht van Minette Walters is dat iedere misdaadroman volslagen anders is dan de voorgaande. Walters heeft geen vaste protagonist. Daarbij komt dat ze een knap oog heeft voor de zwakheden van de mens en die scherp weet te verwoorden. 
Walters werd meerdere malen genomineerd voor haar werk en won ook gerenommeerde prijzen, waaronder de Golden Dagger Award voor Het heksenmasker (1994) en Vossenhuid (2002), en de Edgar Allen Poe Award voor De beeldhouwster (1993).Waar gaat Het laatste uur over?
Kan Lady Anne haar volk beschermen tegen de zwarte dood?

Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo’n korte tijd zo veel doden vallen. De inwoners denken dat de ziekte een straf van God is, een afstraffing voor ongelovigheid. Onafwendbaar neemt de angst het dorp in zijn greep.

Er is één vrouw die zich hier niet bij neerlegt: de intelligente, geletterde Lady Anne. Als haar man Sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt ook hij met de pest besmet te zijn. Lady Anne neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar huis. Tot ieders verbazing behandelt Lady Anne ze als gelijken.

Met het buitensluiten van haar man maakt Lady Anne vijanden, maar ze houdt vol, ook als de spanningen door voortdurende onwetendheid over de wereld daarbuiten hoog oplopen. Hoelang kan Lady Anne haar mensen nog beschermen?

Het laatste uur is een bijzonder spannende historische roman over menselijke vindingrijkheid en uithoudingsvermogen tegen de ergste pandemie in de geschiedenis, met Lady Anne als onvergetelijke heldin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten