donderdag 25 januari 2018

Verwacht in februari, deel 2

Op 15 februari Enemy of the state van Vince Flynn en Kyle Mills
Na 9/11 sluiten de VS een uiterst geheim en ongekend gevaarlijk akkoord om het bewijs tegen de machtige Saudiërs die de aanslagen coördineerden te verduisteren. In ruil daarvoor zou koning Faisal beloven de olietoevoer in stand te houden en met de samenzweerders in zijn kringen af te rekenen.

Als de Amerikaanse president vermoedt dat de Saudiërs nooit van plan zijn geweest zich aan de deal te houden, laat hij Mitch Rapp een waarschuwing overbrengen. Rapp moet deze klus in zijn eentje klaren. 
Koop bij bol.comNet als hij start met het ontrafelen van de banden tussen de Saudische regering en IS, wordt zijn missie ontdekt door het briljante nieuwe hoofd van de CIA











Op 8 februari De vrouw in het raam door A.J. Finn
Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.






Koop bij bol.com


Op 15 februari De erfgename van Ellen de Vriend
Koop bij bol.comHorecaondernemer Britt Hulsman is al zesentwintig jaar gelukkig getrouwd met accountant Richard en samen hebben ze drie dochters, vier koffiebars en een bestaan waar velen jaloers op zijn. Zij is rijk en succesvol en hij is knap en charmant. Een romantisch weekendje weg met z'n tweeën is er door alle drukte bij ingeschoten en daarom genieten ze met volle teugen in een bed & breakfast in Zeeland. Als Britt na haar ochtendwandeling terugkeert naar de B&B, blijkt deze 'onvindbaar', en lijkt ook Richard van de aardbodem verdwenen...
















Op 13 februari Amsterdamse penoza van Gerhardt Mulder
Opnieuw dook misdaadchroniqueur Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Hij kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook wel eens een iets te scheve schaats. Deze keer gaat hij naar zijn vroegere woonplaats Amsterdam. 

Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse penoze. Dat waren toffe gasten, vaak uit de Jordaan of van de Wallen, met wie je aan de toog een biertje dronk. Legendarische penoze-figuren als Gerrit de Stotteraar, Manus Oly of Haring Arie losten hun problemen met de vuisten op, of hooguit met een mes. Er viel veel te lachen om hun streken en mooie verhalen. 
In de afgelopen decennia - door de aanvoer van drugs en de lokroep van het grote geld - verhardde de penoze. Het worden professionele criminelen die o.a. in drugs handelen, overvallen plegen, mensen smokkelen met daaraan gekoppeld gedwongen prostitutie en brute afpersing. Het wapen van de keiharde crimineel is nu een Kalasjnikov of een Glock. Deze nieuwe penoze breidt zich uit over de hele stad. 

Mulder vertelt hoe anno nu de sfeer is in de Diamantbuurt, de Bijlmer, de Staatsliedenbuurt en op het Overtoomse Veld. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de misdaden van nieuwe generaties, zoals o.a. Kabak, Adgűn, de Moccro's en vele anderen.



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten