woensdag 24 januari 2018

Verwacht in februari, deel 1

Op 1 februari verschijnt 'Als sneeuw voor de zon' , dit is de nieuwe thriller van Lone Theils, die eerder 'Fatale oversteek' schreef. 'Als sneeuw voor de zon' gaat over de dichter Manash Ishmail die samen met zijn vrouw Amina uit Iran vlucht. Tijdens hun gevaarlijke reis naar Groot-Brittannië raken ze elkaar kwijt. Manash belandt in Denemarken, maar zijn vrouw is spoorloos. Nora Sand, politiek correspondent in Londen voor het Deense dagblad Globalt, wordt door Manash benaderd in de hoop dat zij Amina kan vinden. Nora stort zich volledig op de zaak, maar voor ze het weet moet ze vrezen voor haar eigen leven. Net als in haar debuutthriller 'Fatale oversteek' combineert Lone Theils in 'Als sneeuw voor de zon' de Engelse crime en de harde Scandi-thriller tot een pageturner waarin de spanning wordt afgewisseld met de liefdesperikelen van de tegendraadse, kickboksende Nora Sand.


Koop bij bol.com

Op 22 februari verschijnt Het kwaad in ons van Corine Hartman.
Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.
Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Voor Daniel verloopt de puberteit wel heel moeizaam. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden. Ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond, tot broer en zus zich volledig in het nauw gedreven voelen en een besluit nemen met dodelijke gevolgen. Koop bij bol.com




Op 13 februari de nieuwe De Cock  Deel 82 in de Baantjer-serie, De naakte waarheid, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.


Al snel komt De Cock erachter dat Youri en deze jonge vrouw pgegroeid zijn in dezelfde buurt en dat ze zelfs bij elkaar in de klas hebben gezeten. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken moéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel. Met Vledder begint hij het onderzoek bij de familie van de twee slachtoffers, maar die blijken weinig mededeelzaam te zijn...

A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn "De Cock'-reeks. Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de "De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn "De Cock'jes' worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Koop bij bol.com

Op 6 februari De Rekruut van Gregg Hurwitz
Voormalig geheim agent Evan Smoak helpt als de 'Nowhere Man' iedereen die hulp nodig heeft en zich tot niemand anders kan wenden. Maar deze keer is degene die zijn hulp inroept een oude bekende: Jack Johns, de man die hem als kind uit een weeshuis wegplukte en hem opvoedde als hij zijn eigen zoon was. De man die Evan ook opleidde in het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten.

In het diepste geheim is een team van huurmoordenaars bezig iedereen die bij het Orphan-project betrokken was uit de weg te ruimen. Ze zitten Jack op de hielen en Evan krijgt van zijn vroegere leermeester nog één allerlaatste opdracht: ga op zoek naar mijn laatste protegé en rekruut voor het Orphan-project en bescherm hem. Hierdoor komt Evan recht tegenover een oud-collega van hem te staan, Charles Van Scriver, die vastberaden is alle Orphans te doden. Helemaal boven aan die lijst staat: Orphan X.

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten