maandag 15 januari 2018

Lech van Kiki van Dijk

Titel : Lech

Auteur : Kiki van Dijk

Uitgever : Xander uitgever

Verschenen : November 2017

Pagina’s : 56


Achterflap:
Tess heeft haar droombaan gevonden als accountmanager bij het populaire pr-bureau Image House. De mooiste opdrachten stromen binnen, maar het succes heeft ook een keerzijde: ze maakt lange dagen en ziet haar driejarige tweeling steeds minder. En net als ze een gezellige familievakantie wil boeken, wordt Tess gevraagd deel te nemen aan een brainstormsessie in Lech.

Met een klein team gaat ze vier dagen aan de slag in een luxe chalet midden op de berg. De sfeer is inspirerend, maar gaandeweg krijgt ze het gevoel dat haar collega's iets voor haar verbergen. En als het chalet door een hevige storm ingesneeuwd raakt, lopen de spanningen hoog op. Tess ontdekt geheimen die haar leven op het spel zetten…..

Mening
Zeevlam is haar debuut, daarna kwam Ibiza en Ibiza de erfenis , welk ik onlangs las en ik moet eerlijk zeggen: die vond ik goed. Lech is haar vierde boek, een winterthriller. Dat is ook duidelijk wanneer we de cover zien. We zien een persoon die in een mooie winterlandschap aan het skiën is.

Het is een dun boekje van maar  56 pagina’s. Het leest vlot en voor je het weet is het uit. Ideaal om op een avond te lezen als er niks op tv is. Persoonlijk denk ik dat dit verhaal ideaal geweest voor in de Margriet of Libelle bijvoorbeeld. Ik vind het geen geen thriller, maar meer een spannend kort verhaal.

Voor mijn gevoel had er meer in het verhaal kunnen zitten. Ik vond het nogal oppervlakkig geschreven en miste de diepgang tussen de personages. Deze hadden naar mijn idee beter
uitgewerkt kunnen worden. Het verhaal is echt leuk bedacht en  het had best een mooie winterthriller kunnen zijn wanneer de auteur er meer pagina’s aan had besteed. 

Jammer, want Kiki van Dijk heeft al bewezen dat ze een mooie thriller kan schrijven, maar voor
 Lech kom ik helaas maar op 2,5 ster.

Plot : 2

Leesplezier : 2,5

Schrijfstijl : 2,5

Originaliteit : 2,5

Psychologie : 2,5

Spanning : 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten