woensdag 17 januari 2018

Juryvoorzitter Gouden Strop

Er werd bekend gemaakt dat  Anniko van Santen, jawel u kent haar waarschijnlijk van Opsporing verzocht, dit jaar voor de tweede keer juryvoorzitter van de Gouden Strop zal zijn.
Wat mevrouw van Santen precies met thrillers te maken heeft, vraagt u zich misschien af? Heel simpel: ze leest ze graag. Men zoekt voor de jury altijd een bekende voorzitter, in de hoop dat er meer publiek bij betrokken kan worden.

De Gouden Strop bestaat inmiddels al 32 jaar en wordt ieder jaar, samen met een cheque van 10.000 euro, uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. Volgens de jury dan het beste boek.

Op 9 mei maakt Anniko van Santen in RTL Late Night de nominaties voor De Gouden Strop bekend. In de RTL Late Night uitzending van 6 juni wordt dan de winnaar bekend gemaakt. Na de kritiek van vorig jaar op de wat afgeraffelde wijze, is men wel tot de conclusie gekomen dat via RTL Late Night een groot publiek bereikt wordt. De bedoeling is dat het dit jaar wat uitgebreider behandeld zal gaan worden.

De jury bestaat naast juryvoorzitter Anniko van Santen dit jaar uit: Jos van Cann (recensent Hebban.nl, VN’s Detective & Thrillergids en thrillerboek.nl), Marian van Leth (oud-directeur BiblioNu Venray/Horst), Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen).

Bronnen: Nu.nl, CPNB, Spanningsblog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten