donderdag 21 december 2017

Om de NTL aan te vullen, deel 1

Op 11 januari 2018 verschijnt De waarheid van Melanie Raabe

Zeven jaar geleden is de rijke zakenman Philipp Petersen tijdens een reis naar Zuid-Amerika spoorloos verdwenen. Sindsdien leeft zijn vrouw Sarah alleen met hun zoontje, en heeft ze langzaam haar leven weer opgepakt. Maar dan ontvangt ze een schokkend bericht: Philipp leeft nog en was het slachtoffer van een ontvoering. De media duiken op de zaak, en in alle drukte en chaos probeert Sarah grip te krijgen op deze nieuwe realiteit. Wat zal er gebeuren? Hebben Philipp en zij nog een toekomst samen? Sarah is op alles voorbereid, maar de man die tijdens het mediacircus uit het vliegtuig stapt ziet er misschien uit als haar man, maar is het niet. In shock verwelkomt ze de vreemdeling, maar snel daarna uit hij zijn eerste dreigement: als Sarah zijn dubbelrol onthult zal ze alles kwijtraken – haar fijne leven, haar zoon, haar man. Koop bij bol.com



Op 31 januari 2018 Dolores Rendo met Erfenis van de botten


Ruw, fascinerend en meeslepend: een Spaanse thriller van het hoogste niveau


Wanneer de briljante, koppige inspecteur Amaia Salazar de heiligschennis van de kerk in haar geboorteplaats Elizondo onderzoekt, moet de man die ze een jaar eerder voor moord gearresteerd heeft voor de rechter verschijnen. Maar dan pleegt hij zelfmoord in de toiletten van het gerechtsgebouw. Het enige dat hij achterlaat, is een cryptisch briefje met maar één woord: 'Tartallo'. 


Tot Amaia's grote verbijstering is dit niet de enige zaak waarin een agressieve man zijn partner vermoord, daarna zichzelf en dezelfde mythologische boodschap achterlaat. Doen zij dit in opdracht van iemand? Amaia en haar team storten zich in het onderzoek tijdens de mistige, donkere winter en eindeloze regens van de Baztan-vallei. 


Koop bij bol.comMaar dan raakt Amaia emotioneel betrokken bij de duistere zelfmoorden en wordt haar werk een persoonlijke last die al haar grenzen overschrijdt. Naarmate ze de waarheid ontrafelt, komt degene die het dichtst bij haar staat in levensgevaar...

Erfenis van de botten is het tweede deel in de succesvolle Baztan-serie, waar in Spanje al 600.000 exemplaren van werden verkocht. 



Op 9 januari 2018 Het donkerste water van Sharon Bolton

Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in Londen op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt toeval – Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien...


"Boltons sfeerbeschrijvingen doen denken aan het beste Scandinavische thrillerwerk.'- Trouw


Koop bij bol.com


Op 9 januari 2018 Het kind van de kapster van Marjolijn Uitzinger
Koop bij bol.com
Oost-Duitsland, 1987. De staat dringt binnen in ieders privéleven. Zo wordt het pasgeboren kindje van de jonge kapster Valentina weggehaald voordat ze het heeft kunnen zien of aanraken. De volgende dag hoort ze dat de baby is gestorven. De jonge moeder is ontroostbaar.
Twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur slaat Valentina's berusting om in twijfel. Is haar kind echt niet meer in leven of hebben de dokters gelogen? De kapster gaat op zoek, maar moet haar poging om de waarheid te vinden met de dood bekopen.
Andreas, de vader van het kind, en journaliste Sam Coorenvaar nemen de zoektocht naar het kind en de moordenaars van Valentina over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten