woensdag 29 november 2017

Wat komt uit in december?

Wat een mager rijtje van de boeken die in december uitkomen he? Dat doen ze , denk ik, om iedere boekenwurm even adem te laten halen. Er kwam in 2017 zoveel boeken uit en dan ook best nog veel leuke die veel op hun ik-wil-hem-lijstje schreven. Even laten zien dat je niet altijd maar je lijstje langer wil maken.Ik heb al wat brochures binnen die laten zien wat er in het voorjaar gaat uitkomen en wees maar niet bang dat er geen leuke boeken meer gaan uitkomen. Help!
Voor nu de boeken die ik kon vinden die uitkomen in de laatste maand van het jaar:

Driest van Dinie Bell op 1 december

Drie personen vertellen het verhaal van Driest: een minderjarig meisje dat berecht is als volwassene, Imke en Mercedes. De veroordeelde zit de haar opgelegde straf uit in een vrouwengevangenis. Daar wordt het haar bepaald niet makkelijk gemaakt door haar medegedetineerden. Ze treiteren en belagen haar wanneer ze maar kunnen. 


Imke is een introvert meisje dat opgroeit met een liefdevolle moeder en een strenge vader. De laatste denkt alleen maar aan geld verdienen en heeft geen oog voor de noden van zijn dochter. Daarbij kan ze in zijn ogen niet veel goed doen. Mercedes is Imkes tegenpool; ze is extravert en weet van zich af te praten. 
Koop bij bol.com
Wat hebben deze drie meisjes met elkaar te maken? En wie is toch die 'hij' aan wie de veroordeelde steeds refereert?

Dinie Bell (1956) schreef haar eerste werk voor een verhalenwedstrijd van de Kunststichting Eindhoven. Haar verhaal werd opgenomen in de bundel 'Beeldspraak'. In 2011 debuteerde Bell met de roman 'Alsjeblieft papa...' Uitgeverij Palmslag publiceerde daarna achtereenvolgens de psychologische thrillers 'Achtervolgingsdrift' (2013), 'Hysteria' (2014) en 'Knekelhuis' (2015).


Afgekocht van Nancy Elferink op 1 december (al uitgekomen inmiddels)
Koop bij bol.com
Afgekocht vertelt het verhaal van de familie van Brakel, die het stadse leven verruilt naar wonen in een kleine gemeenschap. Zij kopen een leegstaande woning, waaraan nog veel moet worden geklust. Aline moet al snel vaststellen dat zij het zich allemaal wat idyllischer had voorgesteld dan het in de werkelijkheid is. De buurtbewoners zijn zwijgzaam; het lijkt zelfs of het gezin wordt ontlopen. Ook puberzoon Jordy maakt nog niet zo makkelijk vrienden. Hij wordt opgeschrikt door een glurende gestalte, waarvan hij meent dat het hun nieuwsgierige buurman is. In huis gebeuren er vreemde dingen en bijna gelooft het gezin dat het er spookt. Wanneer er ongelukjes gebeuren en een brand uitbreekt, komt het gezin steeds meer te weten over het verleden van hun huis op het Meijershof. En als er dan ook nog een rechercheteam op de voorvallen wordt gezet, weten ze dat het menens is. Is er kwade opzet in het spel, en zo ja waarom?




Mijn zus van Michelle Adams op 5 december

Koop bij bol.com"Mijn zus'(My Sister) van Michelle Adams is een thriller in de traditie van Clare Mackintosh (Mea culpa en Ik zie jou) en S.K. Tremayne (De ijstweeling)

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

Michelle Adams groeide op in Engeland en woont tegenwoordig op Cyprus. Sinds ze op haar negende voor het eerst Stephen King las, is ze verslaafd aan thrillers. Mijn zus is haar debuut.



Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp op 12 december

Een spannend en ontroerend verhaal over vriendschap, schuldgevoel en opgroeien als buitenbeentje in een gesloten gemeenschap.
Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken.
Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen - drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt.
Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt...

Koop bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten