dinsdag 14 november 2017

Ik weet een geheim van Tess gerritsen

Titel: Ik weet een geheim

Auteur: Tess Gerritsen

Uitgeverij: The House of Books

Aantal pagina's: 320

Over de auteur:

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van Chinese afkomst, en de naam Gerritsen heeft ze van haar Amerikaanse echtgenoot, wiens ouders uit Nederland afkomstig waren. Gerritsen werd opgeleid tot interniste, maar na de geboorte van haar eerste kind gaf ze haar artsenwerk op en begon met schrijven. Ze debuteerde in 1985 en schreef de eerste jaren voornamelijk romantische thrillers. Na het grote internationale succes van haar eerste medische thriller Harvest (Hartslag, 1996) besloot Gerritsen zich echter volledig op dit genre te richten. Inmiddels heeft de auteur meerdere bestsellers op haar naam staan. Bovendien zijn haar boeken met Jane Rizzoli en Maura Isles in de hoofdrollen recentelijk bewerkt tot de televisieserie Rizzoli & Isles.

Achterflap:

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Wat ik van dit boek vind:

Een vrouw op de kaft met haar vinger voor haar mond, het is duidelijk dat ze iets weet wat ze niet wil delen, namelijk een geheim! De titel van het boek en kaft zijn goed op elkaar afgestemd.

De naam van de auteur en titel zijn duidelijk zichtbaar en met haar reputatie pak je dit boek zeker op in de winkel.

Dit is het twaalfde deel uit de serie: Rizzoli en Isles. Met de vriendinnen Jane Rizzoli en Maura Isles in de hoofdrollen weet je dat je een goed boek in handen hebt. Het is een serie, maar de boeken zijn afzonderlijk te lezen. Het is wel zo, dat de hoofdpersonen groeien gedurende de serie en als je niet alle delen hebt gelezen, kan het zijn dat je sommige levensgebeurtenissen hebt gemist en dat merk je wel tijdens het lezen. Zelf heb ik ook niet alle delen gelezen en soms miste ik wat achtergrond informatie. Het wordt wel duidelijk in het verhaal, maar de diepere lading mis je.

Aan Rizzoli en Isles de taak om de bizarre moord op te lossen van Cassandra Cole, Ze wordt met haar ogen in haar hand dood aangetroffen op haar bed. Het geheel heeft iets weg van een horrorfilm, de ogen zijn namelijk na haar dood pas verwijderd. Als er nog een moord plaats vindt, koppelt Maura Isles deze aan die op Cassandra. De doodsoorzaak in beide zaken is afwijkend, maar beide zijn te herleiden naar de manier waarop heiligen gestorven zijn. Om daar meer inzicht in te krijgen, neemt Maura contact op met Daniel, haar oude liefde die ze eigenlijk niet meer wil zien. Daniel kan het team meer inzicht geven in de heiligen en de manier waarop zij zijn gestorven. Nu begint het onderzoek pas echt. Wie zit er achter deze moorden? Waarom zou iemand de moorden willen koppelen aan heiligen? Wat hebben de moorden met elkaar gemeen?

Het eerste hoofdstuk is geschreven vanuit de perspectief van Holly Divine. Je krijgt gelijk een koude rilling als je over haar leest, een koele, harteloze vrouw. Zij bewaart een geheim, is zij een dader of is zij een volgend slachtoffer? ‘We waren die middag met ons vijven in de schoolbus. Nu zijn er nog maar vier van ons over.’ De hoofdstukken vanuit het perspectief van Holly worden afgewisseld met de verhaallijn over de moordonderzoeken.

Langzaam kom je dichter bij de ontrafeling en wat de rol van Holly is. De aanleiding van de moorden is te vinden in het verleden.

Het boek leest erg lekker en vlot, het is een echte aanrader!

Het verdient meer aandacht dan ik het heb kunnen geven. Door allerlei leuke verplichtingen heb ik lang gedaan om het boek uit te lezen, maar als je hier aan begint wil je eigenlijk niet meer stoppen.

Punten:

Originaliteit: 4
 Leesplezier: 4 
Psychologie: 4
Schrijfstijl: 4
 Spanning: 4


Ik weet een geheim krijgt van mij 4 kraaien.

Lilian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten