Wat viel er de afgelopen week in de brievenbus in Breda? Het zijn er zoveel dat ik ze in twee delen ga vertellen. Dit is het eerste deel
Vier boeken waar ik allemaal graag in zou beginnen. De eerste is Arne Dahl Grensgebieden
Wanneer de vijftienjarige Ellen spoorloos verdwijnt, vermoedt Sam Berger van de Stockholmse politie dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Niemand deelt zijn vermoeden; Sam ziet zich genoodzaakt alleen op onderzoek uit te gaan. En dan ontdekt hij sporen - sporen die speciaal voor hem bedoeld lijken te zijn.
Volgens mij zijn er nauwelijks slechte boeken te noemen van Dahl. Altijd goed.
Vind mij van Monroe
Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café... Wanneer Jar Rosa's dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een smsje: 'Ik moet je zien. Rosa.' Jar hoopt dat hij nu eindelijk kan bewijzen dat zijn intuïtie het bij het rechte einde had, maar hij beseft niet dat hij aan het begin staat van een nog veel gevaarlijker avontuur.
Meisje in de sneeuw van Danya Kukafka
Weer een meisje ergens in of op. Dit keer in de sneeuw
Wanneer de populaire scholiere Lucinda Hayes vermoord wordt aangetroffen, laat dat niemand in haar slaperige stadje in Colorado onberoerd, en zeker niet de jongen die te veel van haar hield, het meisje dat net zo'n perfect leven wilde als zij en de agent die haar moord moet onderzoeken.
Door de tragedie gaan die drie onvergetelijke personages - Cameron, Jade en Russ - noodgedwongen de confrontatie met hun diepste geheimen aan in de hoop troost te vinden, de waarheid of beide.
Op briljante wijze verkent Danya Kukafka het begrip identiteit en de vlijmscherpe grens tussen liefde en obsessie, tussen kijken en zien, waarheid en herinnering. Meisje in sneeuw is een onvergetelijke leeservaring.
De volgende in de serie van David Hewson De stenen engel. Dit is deel 4 en speelt zich af in Nederland.
Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.
Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…
En hoe mooi is de omslag van Het boek van stof van Philip Pullman?
22 jaar na Het gouden kompas, het eerste deel van de beroemde Noorderlicht-trilogie, keert Philip Pullman terug naar de parallelle wereld die al meer dan 17,5 miljoen lezers wereldwijd wist te betoveren.
Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen - maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby'tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?
Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.
Philip Pullman (1946) won vele prijzen, waaronder de Smarties Prize, de Carnegie Medal, The Guardian Children's Fiction Prize, de Whitbread Award en de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award. In 2008 noemde The Times Pullman in zijn lijst van 'De 50 Grootste Britse schrijvers sinds 1945'
- Startpagina
- 2021 teamboeken
- Archief
- Andersdananders
- Bekentenissen van een boekhandelaar
- Boekenfeestjes
- Boekenduel
- Boekvonnis
- Boekenkasten
- Buiten zijn boekje
- Cheffies special
- Contact
- Columns
- Leesclubs
- Getiteld
- Gouwe ouwes
- Kort geding
- Nieuws
- Ondervraagd
- Spotlight
- Uitgebroed
- Thrillerdate
- Uit mijn eigen kast
- Verwacht
- Verfilmd
- Winacties
- Privacy
- Algemeen
- Wij
- Tot op het bot
- Homepage
- Op de thee
- Recensies
maandag 9 oktober 2017
Bookhaul week 40 (deel 1) in de brievenbus...
Labels:
bookhaul,
dahl,
de stenen engel,
grensgebieden,
in de brievenbus,
meisje in de sneeuw,
monroe,
Nieuws,
vind mij
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten