vrijdag 20 oktober 2017

2018 start straks vast goed

Sharon Bolton is samen met Michael Robotham een van mijn meets favoriete schrijvers. Wat betekent dat als er een nieuw boek uit gaat komen, mij dat niet snel genoeg kan zijn. Helaas nog even aftellen, maar hoe goed kan je straks 2018 beginnen met vast al direct een van de beste boeken van het jaar. Als zij namelijk het niveau haalt van haar vorige boek Kleine zwarte leugens, want die was subliem. Om te zoenen zo goed. Wat zegt het persbericht?

Na een uitstapje naar de Falklandeilanden – waar Sharon Boltons vorige thriller KLEINE ZWARTE LEUGENS, bekroond met vijf sterren in de VN’S DETECTIVE & THRILLERGIDS, zich afspeelde – zijn we deze keer terug in haar vertrouwde Londen. Ook Lacey Flint, het ijzersterke personage van Bolton, is weer van de partij. HET DONKERSTE WATER verschijnt op 9 januari 2018.

Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in Londen op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw.

Het lijkt toeval – Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien...

Sharon Bolton (1960) woont in Londen, waar haar Lacey Flint-thrillers zich grotendeels afspelen. Ze is winnaar van de Mary Higgins Clark Award en genomineerd voor de ITW Thriller Award, de CWA Gold Dagger en de Barry Award. Kleine zwarte leugens was een standalone thriller, Het donkerste water is een los te lezen thriller met Lacey Flint in de hoofdrol.

Ps: hou je van psychologische thrillers? De echte psychologische,waarbij je zelf moet nadenken? Pak dan zeker Klein zwarte leugens van dit jaar vast op en geniet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten