maandag 11 september 2017

De vrouw van 370 miljoen

hotel
Nora Roberts heeft een eigen dorp, kopte een artikel in BN De Stem. De schrijfster is een van de succesvolste auteurs ter wereld. Maar liefst 500 miljoen (500!!!) werden wereldwijd verkocht. Zo zou er elke 27 minuten ergens op deze wereld een exemplaar worden verkocht. Volgens de Amerikaanse Quote zou zij ongeveer 370 miljoen bezitten. Bedragen waarvan wij gewone stervelingen niets kunnen voorstellen.


Met haar vermogen stopte ze een genereus bedrag in het plaatsje Boonsboro. In het centrum heeft zij haar eigen hotel Inn Boonsborro en aan de overkant serveert de familie van de schijfster pizza's. Haar zoon tapt biertjes op de hoek van de straat in de kroeg. Haar echtgenoot opende daar een boekhandel, genaamd Turn the page bookstore (wat een geweldige naam).Nora ontmoette deze echtgenoot toen hij een boekenkast bij haar kwam maken.
Mainstreet
Twee keer per jaar signeert Roberts in het plaatsje en dan komen honderden fans naar Boonsboro gereisd. Normaal heeft het drieduizend inwoners, maar die twee keer per jaar staat het dorp helemaal op zijn kop. Fans kunnen daar naast de boeken, ook speciale mokken, tassen en kookboeken kopen van de schijfster.
Het hotel komt voor in Voor nu en altijd. Voor drie miljoen liet Roberts het pand uit de 18e eeuw restaureren


Boekwinkel
Als haar gevraagd wordt hoeveel boeken ze geschreven heeft, kan zij dara geen antwoord geven. Niet gek met soms vijf boeken in een jaar
'Schrijven is evengoed een gewoonte als een kunst!'
'Zoals sport: als je een paar dgane overslaat doet het meer pijn. '
Ze vertelt zes tot acht uur, zes dagen in de week te schrijven. Het is gewoon een baan, vindt Roberts. Dus voor de echte fans: sparen en een keer naar Boonsboro!

Bron: BN De stem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten