dinsdag 12 september 2017

Awards voor beste thriller bij Hebban


















Naast de NS publieksprijs is Hebban ook een echte publieksprijs waar het publiek mag kiezen welke thriller de beste thriller was van de afgelopen 12 maanden. Nu hebben ze wel vast zes thrillers genomineerd, maar er mag altijd op een uitzondering gestemd worden. Laten we eerlijk zijn dat zal zelden gebeuren. Mensen kiezen gemakzuchtig diegene uit die al voorgesteld worden.
Nu heb je als veellezer altijd jouw eigen smaak op boekengebied, zeker als vele thrillers van de afgelopen maanden daadwerkelijk gelezen zijn.  

Maar toch vraag ik mij wel af hoe deze zes dan gekozen zijn? Vorig jaar was er natuurlijk Saskia Noort die opmerkte het heel vreemd te vinden dat haar boek niet genomineerd was, terwijl haar boek Huidpijn.was aangegeven  veel gelezen was op
Hebban. Ze werd toen door een van de Hebbanners afgeserveerd als iemand die niet goed tegen haar verlies kon en haar boek schijnbaar minder gewaardeerd werd dan de wel genomineerde boeken. Ze staat trouwens nu wel opnieuw als kanshebber bij de runners-up categorie (mooie titel hoor). Misschien leuke award vor de beste runner-up van het afgelopen jaar?
Mocht iemand weten hoe de zes gekozen zijn, hoor ik dat graag. Ook waar dan te zien zijn waaruit blijkt waarom deze het populairst zijn? Gelukkig staan er toch ook nog drie Nederlandse thrillers op, waarvan twee van Overamstel. Wat natuurlijk voor de drie schrijfsters een keigoede prestatie, want zo hebben ze Karin Salughter en Harlan Coben al verslagen! 

Als de publieksprijs eigenlijk staat voor welk boek het meest verkocht is in het afgelopen jaar, is de winnaar nu al bekend. Het publiek koopt dat boek wat al populair is.

Maar als liefhebber en promoter van de Nederlandse thrillers, hoop ik natuurlijk op 1 van de drie Nederlandse dames.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten