vrijdag 31 maart 2017

Boekpresentatie Evenwicht

Op 25 maart werd het debuut van Jacqueline Coppens Evenwicht gepresenteerd. Natuurlijk wilde ik daarbij zijn, niet alleen omdat ik haar heel goed ken, maar ook omdat ik de eer had het boek al te lezen. Jacqueline wilde graag en quote van mij voor op de achterflap en daar wilde ik maar al te graag aan voldoen. 

De presentatie werd gehouden in de bibliotheek van Hardenberg, een mooie, ruime locatie waar gelukkig ook voldoende plaats was om de auto te parkeren. Binnen was het al aardig druk; veel familie en vrienden waren aanwezig, evenals een aantal schrijfcollega’s. Een tafel vol bloemen en cadeaus was daar het bewijs van. Met koffie/thee en wat lekkers zocht iedereen een plekje. 

Na wat gekletst te hebben met bekenden en minder bekenden, nam uitgever Larry Iburg het woord en vertelde wat over de totstandkoming van de samenwerking tussen de uitgeverij en Jacqueline. Vervolgens gaf hij het stokje door aan Jacqueline zelf, die ons zonder iets te verklappen over het verhaal zelf, liet kennismaken met hoofdpersonage Marli uit Evenwicht. 
Aansluitend volgde er een interview, afgenomen door Anouk, hoofdredacteur van de boekenkrant. Door het stellen van een aantal uitlokkende vragen kwamen er facetten van Jacqueline aan het licht waardoor we leuke dingen over haar te weten kwamen. Zo houdt ze bijvoorbeeld erg van psychologische boeken en whodunits en was haar all time inspiratiebron Agatha Christie. Ze begon met schrijven op een soort huis-tuin-en-keukenblog, waar ze van alles onder een pseudoniem neerpende. Inmiddels is haar tweede thriller af (zelfs die heb ik al gelezen) en een van de hoofdpersonages daaruit zal ook weer aantreden in haar derde. Daar zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar. 

Na het interview reikte Jacqueline het eerste exemplaar uit. Dit deed ze aan Remko Meddeler, een redacteur die haar tijdens het schrijven van Evenwicht heel erg geholpen heeft. Daarna kreeg de kersverse debutante het traditionele cadeau van de uitgeverij: een afdruk van het omslag in een mooie lijst. 

En ja, toen kon iedereen een exemplaar gaan kopen om te laten signeren. Allemaal in de rij dus. Jacqueline nam voor iedereen even de tijd om een persoonlijke boodschap in hun boek te zetten. Er werd champagne geschonken en hapjes rondgebracht en iedereen kletste met iedereen.  
Uiteindelijk was het weer tijd om op huis aan te gaan. Iedereen was in zijn nopjes, blije gezichten en vooral Jacqueline zelf straalde. En nu is het wachten op haar volgende.

Linda 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten