zondag 5 februari 2017

Top vijf best verkochte thrillers

 1. Vico Olling & Martijn Haas

De Kouwe Ouwe

Portret van Stanley Hillis, een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters, die in 2011 werd geliquideerd.


Stanley Hillis, alias 'De Kouwe Ouwe', werd in 2011 geliquideerd. Hij was een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters.
Begonnen als kruimeldief en bankrover in de jaren zeventig maakt hij, veelal opererend op de achtergrond, vanaf de jaren tachtig carrière in de georganiseerde misdaad. Hij groeit uit tot een ware godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon.Maar wie was die vriendelijk ogende man eigenlijk en waarom weten we zo weinig van hem? Hoe machtig was hij? Was hij daadwerkelijk de baas van Willem Holleeder? En waarom moest hij dood?
In De Kouwe Ouwe gaan Martijn Haas en Vico Olling op zoek naar de sporen van Stanley Hillis. Aan de hand van uitgebreide research en talloze interviews laten ze de opkomst en ondergang zien van de capo di tutti capi en de machtige groep die hij om zich heen had verzameld, en schetsen daarmee tevens veertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis.

2. Paula Hawkins

Het meisje in de trein


Vanuit de trein ziet Rachel dagelijks een gelukkig stel. Op een dag ziet ze iets vreemds en waarschuwt ze de politie. Thriller.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'.
Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

3. Tomas Ross

De onderkoning van Indië

Vlak voor de eerste politionele actie probeert een groep Nederlanders Nederlands-Indië te behouden, maar ook een oorlog te voorkomen.


Voorjaar 1947. In Nederland en Batavia worden in het diepste geheim plannen ontwikkeld om Nederlands-Indië te behouden, terwijl de roep om militair ingrijpen steeds groter wordt.
Vanuit Batavia arriveert in Amsterdam de Nederlandse communist Henry Weber met een fortuin aan gestolen juwelen. Zijn missie: de plannen van het kabinet achterhalen en doorspelen aan Indonesische vrijheidsstrijders. Samen met de Indische danseres Asmara weet hij in een beruchte nachtclub een vertrouweling van prins Bernhard te chanteren.
In Scheveningen krijgt Arnie Springer na een optreden bezoek van een oude bekende, die hem een mysterieuze opname laat horen. Al snel raakt Springer verstrikt in een schimmenspel van politieke en militaire belangen, en is zijn half-Indische afkomst een gevaar voor zijn eigen leven.


4.Saskia Noort

Huidpijn


Iedereen heeft een duistere kant. Zelfs Anne, Nederlands meest geliefde tv-presentatrice en journaliste. Thriller.

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.



5.David Baldacci

Niemandsland


John Puller zet alles op alles om te ontdekken wat er met zijn 30 jaar geleden vermiste moeder gebeurde. Vierde deel rond special agent John Puller


Wanneer special agent John Puller op bezoek gaat bij zijn vader, die dementerend is en in een veteranenhospitaal ligt, wordt hij aangesproken door twee mannen. Zij vertellen hem dat het Criminal Investigation Command - dat onderzoek doet naar criminele activiteiten van (oud-)militairen - een brief heeft ontvangen waarin Johns vader wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, dertig jaar geleden. Het verhaal ging dat Pullers vader ten tijde van de verdwijning van Jackie Puller niet in het land was. Nu blijkt dat dat een leugen was.
Puller krijgt te horen dat hij zich niet met de zaak mag bemoeien. Wanneer echter inlichtingenofficier Veronica Knox, een oude bekende van Puller, komt opdagen en zich met de zaak bemoeit, begrijpt hij dat er veel meer aan de hand is. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen. Daarbij kruist hij het pad van de mysterieuze ex-gevangene Paul Rogers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten