zaterdag 11 februari 2017

Thriller Top Tien

  1.   E.O. Chirovici

Boek der spiegels

Een cold case komt door een literair manuscript weer tot leven.

A.W. Bruna - € 19,99 - ISBN 9789400507333


Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel 'Boek der spiegels'. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder. Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.


2.  Vico Olling & Martijn Haas

De Kouwe Ouwe

Portret van Stanley Hillis, een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters, die in 2011 werd geliquideerd.

Lebowski - € 22,50 - ISBN 9789048828807


Stanley Hillis, alias 'De Kouwe Ouwe', werd in 2011 geliquideerd. Hij was een van de meest gevreesde Nederlandse gangsters.
Begonnen als kruimeldief en bankrover in de jaren zeventig maakt hij, veelal opererend op de achtergrond, vanaf de jaren tachtig carrière in de georganiseerde misdaad. Hij groeit uit tot een ware godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon.Maar wie was die vriendelijk ogende man eigenlijk en waarom weten we zo weinig van hem? Hoe machtig was hij? Was hij daadwerkelijk de baas van Willem Holleeder? En waarom moest hij dood?
In De Kouwe Ouwe gaan Martijn Haas en Vico Olling op zoek naar de sporen van Stanley Hillis. Aan de hand van uitgebreide research en talloze interviews laten ze de opkomst en ondergang zien van de capo di tutti capi en de machtige groep die hij om zich heen had verzameld, en schetsen daarmee tevens veertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis.

3.  Paula Hawkins

Het meisje in de trein

Vanuit de trein ziet Rachel dagelijks een gelukkig stel. Op een dag ziet ze iets vreemds en waarschuwt ze de politie. Thriller.

A.W. Bruna Uitgevers - € 15,00 - ISBN 9789400508040


Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'.
Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

4.  Saskia Noort

Huidpijn

Iedereen heeft een duistere kant. Zelfs Anne, Nederlands meest geliefde tv-presentatrice en journaliste. Thriller.

Ambo l Anthos - € 19,99 - ISBN 9789026331398


Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.










                                                                                                                                                                             
5. Axel de Vos

Dubbel leven

Ex-rechercheur Axel de Vos kijkt terug op zijn leven als infiltrant bij grootschalige criminele operaties.

Ambo l Anthos - € 19,99 - ISBN 9789026337178


Hij onderhandelde met mensensmokkelaars en vrouwenhandelaren, was erbij toen er voor miljoenen euro's aan drugs werd overgedragen en werkte met de grootste criminelen van Nederland en ver daarbuiten. In 'Dubbel leven' kijkt voormalig rechercheur Axel de Vos terug op de jaren waarin hij door de politie als infiltrant werd ingezet bij grootschalige criminele operaties.
Aan de hand van tien cases vertelt Axel de Vos over zijn leven als undercoveragent. Hoe wordt een operatie voorbereid? Wat doet het met je als je, al is het tijdelijk, je leven opgeeft om in dienst te staan van een fictief iemand? Wat gebeurt er als je in dat andere leven verdwijnt? Als je, zoals ze dat bij de politie zelf noemen, een 'legende' bent geworden?'
'Dubbel leven' is het levensverhaal van een undercoveragent. Het biedt bovendien een blik achter de schermen van de Nederlandse en de internationale onderwereld.

6. David Baldacci
Niemandsland

John Puller zet alles op alles om te ontdekken wat er met zijn 30 jaar geleden vermiste moeder gebeurde. Vierde deel rond special agent John Puller.

A.W. Bruna Uitgevers - € 19,99 - ISBN 978940050754


Wanneer special agent John Puller op bezoek gaat bij zijn vader, die dementerend is en in een veteranenhospitaal ligt, wordt hij aangesproken door twee mannen. Zij vertellen hem dat het Criminal Investigation Command - dat onderzoek doet naar criminele activiteiten van (oud-)militairen - een brief heeft ontvangen waarin Johns vader wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, dertig jaar geleden. Het verhaal ging dat Pullers vader ten tijde van de verdwijning van Jackie Puller niet in het land was. Nu blijkt dat dat een leugen was.
Puller krijgt te horen dat hij zich niet met de zaak mag bemoeien. Wanneer echter inlichtingenofficier Veronica Knox, een oude bekende van Puller, komt opdagen en zich met de zaak bemoeit, begrijpt hij dat er veel meer aan de hand is. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen. Daarbij kruist hij het pad van de mysterieuze ex-gevangene Paul Rogers.

7.  Tomas Ross

De onderkoning van Indië

Vlak voor de eerste politionele actie probeert een groep Nederlanders Nederlands-Indië te behouden, maar ook een oorlog te voorkomen.

Cargo - € 19,99 - ISBN 9789023426653


Voorjaar 1947. In Nederland en Batavia worden in het diepste geheim plannen ontwikkeld om Nederlands-Indië te behouden, terwijl de roep om militair ingrijpen steeds groter wordt.
Vanuit Batavia arriveert in Amsterdam de Nederlandse communist Henry Weber met een fortuin aan gestolen juwelen. Zijn missie: de plannen van het kabinet achterhalen en doorspelen aan Indonesische vrijheidsstrijders. Samen met de Indische danseres Asmara weet hij in een beruchte nachtclub een vertrouweling van prins Bernhard te chanteren.
In Scheveningen krijgt Arnie Springer na een optreden bezoek van een oude bekende, die hem een mysterieuze opname laat horen. Al snel raakt Springer verstrikt in een schimmenspel van politieke en militaire belangen, en is zijn half-Indische afkomst een gevaar voor zijn eigen leven.


8.  Simone van der Vlugt

Toen het donker werd

Een gewoon gezin belandt in een criminele wereld nadat de puberzoon gokschulden heeft gemaakt. Thriller.

Ambo l Anthos - € 19,99 - ISBN 9789026332081


Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.
'Toen het donker werd' toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden. En om steeds meer grenzen te overschrijden.

9..Samuel Bjørk

Ik reis alleen

De gruwelmoord op een zesjarig meisje noopt tot heroprichting van het onderzoeksteam van Munch. Zijn hoop: geniaal maar depressief teamlid Mia Krüger.

Luitingh-Sijthoff - € 10,00 - ISBN 9789021018034


Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst 'IK REIS ALLEEN'.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

10.  

Suzanne Vermeer

Lawinegevaar

Enkele dagen voor Chantals vakantie gaat de deurbel. Op de stoep staat een meisjes dat beweert haar nichtje te zijn.

A.W. Bruna Uitgevers - € 15,00 - ISBN 9789400507692


Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij 'de groten' en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma's. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat 's avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: 'Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten