zondag 1 januari 2017

Miriam's jaaroverzicht

De laatste dag van 2016 en ik zit aan de keukentafel achter de laptop met mijn notitieboekje naast me. Even terugkijken wat ik het afgelopen jaar gelezen heb. De teller eindigt op 55, dat zijn er 4 meer dan in 2015. Zou ik in 2017 de 60 halen? Ik doe mijn best! Het afgelopen jaar is met name in de laatste maanden heel erg druk geweest en het lezen werd beduidend minder, nou ja, niet zozeer het lezen als wel het schrijven van recensies. Dat hoop ik in 2017 weer gewoon te doen.

De boeken die er voor mij bovenuit sprongen waren: 

Een verdiende dood - Peter Swanson
Mijn naam is Vrijheid - Jax Miller
Elizabeth is zoek - Emma Healey 
Sluit je ogen - Michael Robotham
Schaduwkinderen - Linda Jansma
Het bloed kruipt - Stuart Neville

Als je ze nog niet gelezen hebt, dan zou ik dat in 2017 maar eens doen!

Dit jaar heb ik niet zo heel veel boeken gelezen waar ik niet zo heel kapot van was, dat waren er maar drie: Medicijn van Ingrid Oonincx, De weg van het water van Trudi Rijks en Het vervloekte huis van Lydia van Houten. Geen aanraders wat mij betreft, maar er zijn genoeg andere lezers die er heel anders over denken :-)

Er zijn overigens nog meer boeken waar ik heel erg van genoten heb in 2016. Het glazen huis van Leonora Skov bijvoorbeeld, Het laatste licht van Jen Minkman, De vlinder en de storm van Walter Lucius, Orphan X van Gregg Hurwitz, Little boy blue van M.J. Arlidge en de serie omtrent Lockwood & Co van Jonathan Stroud.

Ik ben er nog niet over uit wat mijn eerste boek van 2017 wordt...2016 begon ik met Ritueel van Isa Maron en laat ik nou net Eindspel nog ongelezen hebben liggen...net als deel 2, 3 en 4 van Jeremy Jago van Melissa Skaye...Niemandsland van David Baldacci etc. etc. Ik zeg: luxeprobleem!

Een hele fijne jaarwisseling allemaal en een fantastisch 2017, dat er maar veel gelezen mag worden :-)

Miriam 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten