maandag 15 augustus 2016

Durf jij erotische boeken te lezen in de trein?

Een derde van de Nederlanders leest liever geen erotische boeken of magazines in het openbaar, zoals Fifty Shades of Grey of de Playboy. Daarnaast leest ruim een op de vijf Nederlanders geen religieuze boeken zoals de Bijbel of Koran in het openbaar. Dit blijkt uit onderzoek van Kobo, een aanbieder van e-readers en e-books onder 1000 Nederlanders.
Van de ondervraagden zou ruim de helft (52,4 procent) de cover van een boek in een gĂȘnante situatie verbergen. Ruim 22 procent zou dit doen door het boek plat neer te leggen zodat de cover niet zichtbaar is. Ruim een vijfde zou het boek liever digitaal lezen via een e-reader.

Een bekend fenomeen in het openbaar vervoer: het schaamteloos meeluisteren of -lezen van gesprekken of telefoonberichten. Ook bij boeken, kranten of tijdschriften spieken we vrolijk mee. Bijna de helft (48,1%) van de Nederlanders checkt de cover van het boek of magazine dat andere mensen in het openbaar aan het lezen zijn.

Wat de treinbuurman leest, vinden reizigers trouwens ook erg boeiend, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft van de Nederlanders checkt de cover van het boek of magazine dat andere mensen in het openbaar aan het lezen zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten