vrijdag 22 juli 2016

In de brievenbus: Nemesis van Simon de Waal

En daar was hij dan: Nemesis van Simon de Waal. Eindelijk weer eens een harde thriller. Tenminste dat beloofde hij toen ik hem sprak over zijn eerste twee boeken, die hij schreef voor De Waal en Baantjer.
Wat je niet goed kan zien (of zelfs helemaal niet) is dat de omslag echt heel mooi uitgevoerd is met een blauwzilveren glas en de titel Nemesis is relief letters gedrukt. Echt heel mooi gedaan, maar wat je pas ziet als je het echte boek in handen hebt. Dit is nu zo'n kaft waar het jammer is als je een epub leest. Extra leuk was dat ipv de gewone begeleidende brief er een zogenaamd procesverbaal bij zit waarin Simon de Waal aangeklaagd wordt wegens het verschijnen van zijn boek. Vijf aanklagers vertellen waarom zij Simon aanklagen. Echt heel grappig en origineel.
De inhoud ga ik binnenkort beoordelen. Hij moet echt nog even wachten. Helaas.

Inhoud boek:
Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren. Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders. Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug. Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten