zaterdag 11 juni 2016

Verslag première Springvloed

Dinsdag 7 juni was DE dag. De Zeeuwse mosselen gingen weer eens op stap. En waar naartoe vraag je je af? Nou, naar Utrecht.
En wat gingen jullie daar dan doen? Nou, naar de première van de boekverfilming Springvloed van Cilla en Rolf Börjlind. We hebben beiden de, tot nu toe, 3 boeken met veel plezier gelezen. Tijdens een exclusieve meet en greet 2 jaar geleden in Amsterdam hebben we het echtpaar al eens mogen ontmoeten. Toen vertelden ze dat het de planning was om het boek te gaan verfilmen naar een tv-serie. En vandaag was de dag dat deze serie in première ging. Dus wij gaan enthousiast naar Utrecht!

Amanda moest eerst nog naar school natuurlijk, dus Brenda kwam er achteraan met de trein naar Breda. Eenmaal in de bloedverzengend hete auto van Amanda gaat het Zeeuwse duo onderweg naar Utrecht. Gezien de hitte stoppen we even bij Meerkerk om een McFlurry weg te werken, want die gaat er wel in met dit warme weer.
Eenmaal in Utrecht (lekker op tijd, 16 uur, de première begint om 19 uur) gaan we eerst maar eens opzoek naar een terrasje, want dat vochtpeil is behoorlijk gedaald. Helaas was de menukaart daar niet geschikt voor het moeilijke eetgedrag van Amanda dus moesten we nog op zoek naar wat anders. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een gezellig Grieks tentje. Lekker een wijntje erbij en mensen kijken. Wat is het druk daar in Utrecht met al die studenten die kriskras heen en weer fietsen en rennen. Wij gaan lekker aan de echte Griekse gerechten, souvlaki en souvlaki met souzouki. Onze Griek was lekker!

Bij het Louis Hardlooper complex aangekomen lopen we Rolf eigenlijk gelijk tegen het lijf, samen met de hoofdrolspeelster Julia ….en de producer Francy…. In de zaal aangekomen zitten we helemaal achterin, blijkt dat de helft vrij is en we ook gewoon verder naar voren mogen zitten. Maar tijdens het kijken is het wel lekker wat verder weg te zitten. Voordat de eerste aflevering wordt opgestart worden Rolf, Julia en Francy even voorgesteld. Op de vraag of Rolf nog wat wil zeggen voordat we beginnen zegt hij: “Dit is een andere serie dan jullie gewend zijn van de Scandinavische Noir, jullie zullen het wel zien.”

Zodra de serie wordt opgestart gaat het gelijk al mis, we hebben wel beeld maar geen geluid. Oké, opnieuw. Tweede poging, we hebben geluid maar geen beeld. Nog een keer proberen dan maar, drie keer is scheepsrecht? Helaas, hij loopt nog een keer vast. Maar bij poging vier kunnen we dan eindelijk “verdrinken” in de eerste twee afleveringen van de serie.
In vergelijking met het beeld wat je zelf bij een boek vormt, is het even wennen. De personages zijn dan toch anders dan je in gedachten had. Maar eenmaal wat verder tijdens de aflevering raak je al snel aan ze gewend. Wat hadden we veel herkenningspunten en o ja-momenten! Een zeer realistische verfilming van het boek. Ze hebben heel goed de sfeer en humor vanuit het boek weten weer te geven in de afleveringen. Heel goed gedaan. Het was jammer dat het na de tweede aflevering afgelopen was, we hadden liever meteen de hele serie gezien.
 

Na afloop van de afleveringen was er een kort interview met Rolf, Julia en Francy. Er werd wat dieper ingegaan op de totstandkoming van de serie.
Hierna Rolf nog een handje gegeven en een paar korte vragen gesteld, waarna we weer onderweg gaan naar Zeeland. We moeten toch nog bijna twee uur rijden. Brenda gaat terugrijden omdat de freule erg moe is. Dit verloopt niet helemaal vlekkeloos, Brenda is gewend aan een grote luxe bak, automaat. Nu moet ze het doen met een kleine Yaris waar je zelf moet schakelen en gas geven. Na meerdere keren bijna opgestegen te zijn bij het stoplicht komen we Utrecht veilig uit en verloopt de verdere terugreis gelukkig voorspoedig.
Het interview met Rolf volgt apart! Wij hopen dat jullie een beetje van onze reis genoten hebben. Wij hebben het in ieder geval heel erg leuk gehad!
De serie is vanaf 15 juni 2016 op Film1 te zien en vanaf 21 juni 2016 op DVD of Blu-ray te koop. Via de Volkskrant kan je de dvd’s nu al bestellen. Ik weet al wat ik morgen ga doen!!

Groet’n vanuit ’t Zeeuwsche van uw reporters de Zeeuwse Mosselen,


Brenda en Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten