maandag 27 juni 2016

Signeersessie Karin Slaughter in Goes

Op maandag 20 juni jl. kwam Karin Slaughter naar boekhandel Paard van Troje in Goes. Naar aanleiding van de release van haar nieuwste boek Verborgen over Will Trent vond hier een signeersessie plaats.
Helemaal blij en happy waren Brenda en ik toen we hoorden dat Karin Slaughter zo dicht bij huis zou komen signeren! Vorige week het boek al aangeschaft met een VVV bon die ik nog had liggen. In de plaatselijke boekhandel waren ze ook al helemaal lyrisch over het boek en ze vertelde enthousiast dat ze maandag ook naar de signeersessie ging.

Toen was het aftellen tot maandag…

Aangezien ik ook nog druk aan het studeren was, op tijd mijn bed uit maandag. Afgesproken met Brenda dat we om 15 uur zouden gaan (het begon om 16 uur), dan waren we in ieder geval op tijd. Maandag was ook nog eens de meeste droevige dag van de week zo’n beetje, regen, regen en nog eens regen. In de hoop dat we er vroeg genoeg zouden zijn en niet buiten in de regen moesten wachten, vertrokken we om 15 uur. Eenmaal in Goes aangekomen was het gelukkig nog erg rustig en konden we binnen wachten. Samen met een paar andere “vroege vogels” in de rij en een beetje kletsen over Karin en haar boeken. 
Ondertussen meerdere keren gecheckt of mijn telefoon wel aan was en mijn camera het wel deed. Stel je voor dat ze het nu net alle 2 niet doen! ;-)


Achter ons wordt de rij steeds langer en loopt door tot achterin de winkel. De spanning stijgt wanneer de eigenaar van de boekhandel zenuwachtig heen en weer loopt naar de andere toegangsdeur. En om even over 4 (fashionably late) komt Karin Slaughter met haar gevolg binnen! Ze wordt eerst naar boven gedirigeerd om haar jas uit te doen. Wanneer ze eenmaal achter haar tafel staat begint het signeren ook direct. 
De medewerkers van de winkel en uitgeverij helpen een handje door boeken alvast aan te pakken en foto’s te maken met telefoontjes van de bewonderaars. Erg fijn, zo moet je niet iedere keer aan je achterbuurman vragen of die een foto wil maken.

Brenda en ik hebben afgesproken dat we alle 2 een vraag aan Karin zullen stellen, dat is altijd leuk voor het blog!

We zijn de vierde en vijfde wachtende in de rij en Brenda mag eerst. Ik schiet ondertussen naarstig foto’s van Karin en van Karin en Brenda. 
Terwijl ik naar Karin toeloop fluistert Brenda heel hard: “DE VRAGEN!” Ze was helemaal vergeten om haar vraag te stellen. Muts! ;-)
Als ik eenmaal naast Karin sta vraag ik haar in mijn steenkolen Engels of ik haar een paar korte vragen mag stellen. Ze lacht vriendelijk naar mij en zegt dat ze dat geen probleem vindt (ik heb 3 boeken om te signeren, dus alle tijd, dacht ik..). 
Na even gepraat te hebben met haar en een aantal foto’s neem ik afscheid van Karin en wens haar nog een heel prettig verblijf in Nederland.

Nadat ik uit de rij gestapt ben zegt Brenda tegen me, de mensen achter je in de rij vonden het niet zo grappig dat je nog met haar bleef staan praten! (Niks van gemerkt, daar had ik geen aandacht voor.) Ow? Ja, ze stonden nogal te zuchten en moeilijk te kijken.. Jammer dan! ;-)

We blijven nog even in de winkel hangen om nog een paar foto’s te maken en maken ons dan op om weer richting huis te gaan. Eenmaal buiten aangekomen zien we dat de rij behoorlijk gegroeid is en de mensen nu buiten in de regen staan te wachten op een gesigneerd boek. Met enig leedvermaak lopen we langs de rij met onze gesigneerde boeken in onze tassen en bedenken dat we blij zijn dat we zo vroeg gegaan zijn!

Het was een zeer geslaagd uitje en we zijn alle twee heel blij met onze gesigneerde boeken.
We wensen jullie vanuit het Zeeuwse land een goed en warm weekend toe!

Groetjes,

De Zeeuwse Meisjes 
Brenda en Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten