donderdag 5 mei 2016

De afgelopen leesmaand van Ann

Voorraadpot(je)

Tot voor kort was een voorraadpot gewoon een voorraadpot. tegenwoordig heet zoiets al gauw een mason jar. Nou is het helemaal niet de bedoeling dat je ook echt iets bewaard in die mason jar, welnee. In een mason jar doe je een sapje, een smoothie of iets anders drinkbaars…ow ja en een rietje en dan ga je vreselijk interessant zitten doen met je theetje. Ook zoiets, dat tje overal achter. ‘Wil je een theetje of heb je liever een koffietje of een sapje.’ ‘Nee doe mij maar een wijntje’.

Ik snap het ook ergens wel hoor, want vroegah kon je nog zeggen: ‘Doe mij maar een glas wijn’, maar ‘Doe mij maar een mason jar wijn, thee, koffie of sap’ bekt natuurlijk voor geen meter. Tje dus…nou kan ik best veel hebben qua taal en dergelijke, maar van sommige tje woorden gaan mijn haren recht overeind staan. Vrouwtje is er zo een. Ik krijg er mep neigingen van. ‘Hoe is het met je vrouwtje?’ Grrrr. Dat vrouwtje komt je zo meteen 2 blauwe ogen meppen en dan kan je (niet meer) zien hoe het met dat vrouwtje gaat. Verder ben ik helemaal niet agressief of zo hoor…ik ben een lammetje ;-)

Ow ja, ik zou een wat las ik de afgelopen maand schrijven, maar toen viel mijn oog dus op die voorraadpot en was ik daar ineens helemaal vol van.
Gelukkig maar, want zo kom ik tenminste nog een beetje aan bladvulling, want ik las de afgelopen maand wel 1 heel boek…en ben nu bezig in zowaar nog een boek, maar dat is dan weer voor de komende maand.

Ik las De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Yfke en ik waren naar Paagman geweest waar Paulien werd geïnterviewd en waar je het cavia-boek kon laten signeren. Voor Yfke’s verslag van die middag klik hier: 

http://thrillerlezers.blogspot.nl/2016/05/boekenfeestje-paulien-cornelisse-bij.html 

Het is een prima boek om uit je leesdip te komen. Luchtig, grappig en soms vergeet je gewoon dat je over een cavia aan het lezen bent. Voor iedereen die ooit op een kantoor gewerkt heeft staan er herkenbare dingen in. Dit zou het ideale boek zijn om in een stripverhaalvorm te gieten. Wie weet komt dat er ooit nog wel eens van.

Op dit moment ben ik One with you van Sylvia Day aan het lezen. Het is deel 5 van de Crossfire serie. Deel 4 was alweer ruim een jaar geleden en ik moest er even inkomen waar het alweer over ging en wie iedereen ook alweer was. Volgende keer meer en dan hoop ik toch echt meer dan één boek gelezen te hebben. Ik ga in ieder geval een boek herlezen, want daarvan ga ik zowaar een recensie schrijven…

Ciao,


Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten