zaterdag 26 maart 2016

Lezen? Jawel...een beetje..

Zaterdagochtend aan de keukentafel. Laptop open en ik heb net een heel stukje wat ik gisteren al getikt had, weer weggehaald. Maar nu heb ik een blanco momentje en weet ik niet echt wat ik zal tikken. 

Een drukke week achter de rug, vooral op het werk. Dinsdag laat naar huis, woensdag vroeger begonnen. Een collega van de afdeling heeft inmiddels een andere baan gevonden, dus het is weer even zoeken zo met een paar handen minder. One down...
Inmiddels ben ik zelf ook aan het solliciteren gegaan. Daar moest echt even een knop voor om. Ik wil helemaal niet weg namelijk, ik zit echt meer dan prima waar ik zit, maar soms wordt de keus voor je gemaakt en heb je daar helemaal niks tegenin te brengen. Vacatures zijn er genoeg, maar de parttime functies daarentegen zijn dan weer behoorlijk wat dunner bezaaid. Een aantal brieven is de deur uit en dat begint zowaar zijn vruchten af te werpen! Gisterenochtend had ik een sollicitatiegesprek. Allemachtig wat was ik zenuwachtig. Slapen gaat dan ook wat rottiger en daar baalde ik dan weer van, want je wil toch fris en fruitig in gesprek. Kansloos. Ondanks dat ik voor mijn gevoel wartaal uitsloeg (kon er soms zelf geen touw aan vastknopen), was het een leuk gesprek. Fingers crossed! 
Aanstaande woensdag heb ik nog een sollicitatiegesprek, daar mag ook wel voor geduimd worden :-)
Ik houd jullie op de hoogte.

Rennen heb ik ook nog gedaan. Vorige week zondag in Zandvoort op het circuit. Dit keer werd het startschot gegeven door een van de weermannen van RTL4, William Huizinga. 'Het blijft droog tijdens jullie run dames!' Nou... Niet helemaal. Wel lekker gelopen, na het snotteren en hoesten van even geleden had ik toch meer lucht dan ik dacht. Ik had vriendin M. in het vizier en dat zorgde voor een mooi eindsprintje :-) Mijn pr van vorig jaar heb ik verbeterd, 5km in 29 minuten en 29 seconden. Hatseflats. 

Ondertussen zie ik dat de tijd een beetje dringt. Er komen zo twee vriendinnen vanuit Oss deze kant op. Even bijkletsen. Alhoewel, even. Even is nooit genoeg, heerlijk is dat. We zien elkaar veel te weinig, maar als we elkaar zien, dan is het goed en gaan we gewoon verder waar we de vorige keer gebleven waren. Ik voorspel een hele gezellige middag :-)

Gelezen heb ik natuurlijk ook, als is mijn 'wat heb ik gelezen afgelopen week' overzicht niet zo lang als die van de andere chef. Maar dat is inmiddels bekend haha. Grafstilte van Amanda Stevens is bijna uit, nog 50 pagina's te gaan, de ontknoping is in zicht. Amelia Gray wordt in dit boek gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie in het plaatsje Asher Falls. Vanaf het moment dat ze in het plaatsje aankomt, wordt duidelijk dat er iets echt niet pluis is...
Hierna ga ik beginnen in The Doll's House van M.J. Arlidge. In juni komt de Nederlandse versie uit: Pluk een roos, maar daar ga ik natuurlijk niet op wachten...ik ben benieuwd wat Helen Grace nu weer te wachten staat!

Fijn Pasen!

Miriam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten