woensdag 10 februari 2016

The Cage - Megan Shepherd

Cover:
De cover vind ik erg mooi en hij past erg goed bij het verhaal.  Als ik dit boek ergens had zien liggen had ik het zeker opgepakt. De wereld zoals je die kent verdwijnt. De zin spreekt me gelijk aan, want wat is er dan anders?
Het verhaal:
Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een vreemde omgeving. Een wereld die ze niet kunnen bevatten, je loopt een pad in maar komt altijd weer op dezelfde plek uit. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn, waarom ze er zijn en  vooral hoe ze er weg kunnen komen. Ontsnappen blijkt onmogelijk. Overal hangen zwarte vensters waarachter ze geobserveerd worden door de Kindreds; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden, hun taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft, maar waarom juist zij? En is dat wel de echte reden van hun verblijf in The Cage? En wat áls ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? De vragen stapelen zich op, maar ondertussen langzaam maar zeker ontdekken ze steeds meer over de Kindreds en lopen de spanningen steeds hoger op.
Mijn mening:
Cora, Nok, Lucky, Rolf en Leon zitten met z’n vijven opgesloten in The Cage. Het verhaal wordt uit meerdere perspectieven beschreven. Je leest wat Cora vindt, maar bijvoorbeeld ook wat Lucky vindt. Zelf vind ik dit erg leuk en fijn lezen. De bedoeling is dat ze zich voortplanten zodat de mensheid niet uitsterft. De Kindreds hebben de tieners al gekoppeld door middel van sterrenbeelden. Ze hebben 21 dagen om te wennen aan de omgeving en aan alle drie de regels te voldoen. Het verhaal was erg leuk, maar niet echt heel spannend. Soms werd het een beetje eentonig, maar over het algemeen was het wel een leuk boek. Het einde daarentegen was wel een verrassing en ook erg spannend!
De conclusie:
Spanning: 2.5
Schrijfstijl: 4.5
Plot: 3.5
Leesplezier: 3
Originaliteit: 4
3.5 sterren voor The Cage.
Myrtle
Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten