zaterdag 20 februari 2016

Miriams koude leesweek

Vorige week heb ik even verstek laten gaan. Ik zat (weer) in Noorwegen namelijk. Deze keer met samen met echtgenoot, dat was ook weer even geleden dat we zonder kids op pad waren. En dan gewoon meteen vier nachten weg, hoppa!
Niet teveel meenemen was niet echt een optie. Normaal neem ik niet zoveel mee als ik op vakantie ga. Tenminste, dat denk ik zelf dan. Maar nu moesten er twee koffers aan te pas komen. Hier in Nederland is er nauwelijks sprake van winter, maar dat is in Noorwegen wel anders, dus er moesten skibroeken mee, dikke sokken, dikke truien, snowboots, thermodingen, handschoenen, mutsen, de hele rambam. Ohja en dan ook nog een net pak en een feestjurk.
En stroopwafels. Veel stroopwafels. Zijn ze gek op, die Noren.
Wat een gesleep joh, verschrikkelijk pffff.

Een heerlijke paar dagen gehad. Erg fijn om die meiden weer te zien en echtgenoot aan hun familie voor te kunnen stellen. Meehelpen met de voorbereidingen voor de bruiloft, Harry Potter Triviant spelen, kletsen, drinken, nog meer kletsen, wandelen, snowboarden (echtgenoot), lekker eten. De bruiloft was prachtig. Goddorie, ik heb nog nooit zoveel gejankt op een bruiloft, niet normaal. De tweeling is nogal emotioneel (en dan druk ik me voorzichtig uit), maar dat is begrijpelijk als je de rest van de familie ontmoet haha. Tijdens het diner werd er flink gespeecht (maar liefst acht keer! en gelukkig voor ons werden we voorzien van of vertalingen of er kwam iemand tolken) en bij de ene speech was het tranendal groter dan bij de ander. Bij de speech van de moeder van de bruid gingen alle sluizen open. D’r was geen houden meer aan. Gelukkig draag ik geen make-up, er was geen waterproof mascara tegen bestand geweest. Echt niet. De vader van de bruid kwam zich later bij ons verontschuldigen voor zijn emotionele familie. Nergens voor nodig vonden wij.
Het feest ging tot in de late uurtjes door, ik kon me nog net beheersen om niet achter de bruidstaart aan te gaan (een enorme pavlova, ongenadig lekker en die werd wat mij betreft veel te vroeg weggehaald, grote eters die Hollanders!), topavond!
De volgende dag was het weer tijd om naar huis te gaan, dus waarom ook niet: ik ging op de parkeerplaats voluit op m’n plaat. Of liever gezegd mijn linkerzij. Het functioneert sinds vandaag eigenlijk allemaal weer naar behoren. -25 zorgt wel voor een ijsplaat en ik had ook mijn snowboots aan moeten trekken.

Ik heb in Noorwegen dus eigenlijk geen ene moer gelezen, op de terugweg heb ik in het vliegtuig Tot op de bodem van Lisa Gardner erbij gepakt en meteen 200 bladzijden gelezen. Hatseflats. Eenmaal weer thuis was het boek ook zo uit. Duorecensie met Ink volgt binnenkort, maar ik zou het boek vast op je lijstje zetten. Nicky Frank overleeft een ernstig auto-ongeluk en de politie staat voor een raadsel wat betreft de toedracht ervan. Wat nog een groter raadsel blijkt is het feit dat Nicky het steeds maar over Vero heeft. Wie is dat en waar is ze gebleven?

Ik heb ondertussen mijn Thrillerlezerschallenge er eens bij gepakt en ik kan toch weer wat wegstrepen:
Een boek dat zich afspeelt in Amsterdam (De wraak van Vondel)
Een boek van een van de queens of crime (Tot op de bodem)
Een boek met (ook) niet-menselijke figuren (Het laatste licht)
Een boek met een seriemoordenaar (Ritueel)
Een boek met eens geen rechercheduo (De ultieme belofte)

En ik ga door met de volgende: Middernachtzon van Jo Nesbo. Dan kan ik ook ‘een Scandinavische thriller’ wegstrepen J Hoe staat het met jullie Thrillerlezerschallenge?

Tot volgende week!

Miriam






Geen opmerkingen:

Een reactie posten