maandag 29 februari 2016

Amanda's lees (maar meer verhuis)week

Mijn lees- nou ja, vooral verhuis week!

Wat heb ik de afgelopen twee weken zoal gedaan? Nou, juist ja: verhuisd! 15 februari kregen wij de sleutel van ons huis en zijn daarna direct aan de slag gegaan met poetsen, klussen en verhuizen. Hier een likje verf, daar een laminaatje er in. Stiekem kom je dan toch meer werk tegen dan ja van tevoren van plan geweest bent. Want ja, als ze rondom de kledingkast gesaust hebben… dat is toch maar een raar zicht als je er zelf geen kast gaat zetten! 

En al dat poetsen.. DRAMA! Ik hou niet van poetsen. Maar ja, alles moet toch lekker schoon en fris zijn voordat je er in kunt. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn schoonmoeder en een paar vriendinnen.
En wat een rommel.. ik wist niet dat een mens in een paar jaar tijd zoveel spullen bij elkaar kon verzamelen! Zoveel mogelijk proberen op te ruimen, weg te geven of weegooien! Schoon schip maken. Maar we zijn er, bijna twee weken hard werken zijn we een eind, al zal er voorlopig altijd wat te doen blijven.

Door al dat gesjouw en gepoets ben ik erg weinig aan lezen toegekomen helaas. Ik heb Een vlaag van waanzin van Corine Hartman uitgelezen voor de duo-recensie met Corina. Deze heeft ook al op het blog gestaan. Ik vond hem toch een beetje tegenvallen, ik had er meer van verwacht. Vooral het begin kostte mij enorme moeite. Einde daarin tegen was wel erg sterk.

Ik ben nu bezig in De Kolibrie van Kati Hiekkapelto. Leuk boek! Alleen die persoonsnamen en straat/plaatsnamen in het Fins! Verschrikkelijk! Nog erger dan de thriller uit Noorwegen of Zweden. Daar valt nog iets van te maken. Maar dat Fins… Maar goed, daar proberen we dan maar zoveel mogelijk overheen te lezen! Het verhaal begint goed, met een hardloopster die op een hardlooppad is doodgeschoten, van haar hoofd is weinig tot niks over. Anna Fekete is net nieuw bij de politie op de afdeling Geweldsmisdrijven en mag deze zaak, samen met haar norse en chagrijnige partner Esko oplossen. Anna is een immigrante uit voormalig JoegoslaviĆ« en er komt een zaak binnen van een jong meisje, ook een immigrante, waarbij gedacht wordt aan eerwraak en uithuwelijking. De familie ontkent alles.
Tot nu toe een er vlot lezend boek (exclusief namen dan) en ik ben erg benieuwd waar het naartoe gaat. Ik ben over de helft, dus hoop het boek vandaag uit te lezen! Even een rustdag tussen al dat geklus door.
Daarna volgen er, als het goed is, nog twee nieuwe boeken die ik mag gaan lezen maar die moet ik eerst nog op gaan halen a.s. dinsdag bij Chef Inkel! 

Daarnaast nog een super leuk boekenuitje deze week, lekker high teaen! Verslag en de rest van dit boekenuitje volgt later op het blog! Maar ik heb er zin an! :-D
Tot de volgende ronde!

Groetjes,


de “Freule” (a.k.a. Amanda :-p)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten