zaterdag 9 januari 2016

Leesweek van Juul

En toen was het alweer 2016. Ongelofelijk hoe snel het jaar weer voorbij is gevlogen.

December was een rare maand. Met alle feestdagen en verjaardagen. Ook ik werd in deze maand een jaartje ouder.
De laatste week van december verliep behoorlijk anders dan van te voren bedacht. Op de dag voor kerst is mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis. Ze had extreem veel pijn en is een week bijna niet normaal aanspreekbaar geweest door de hoeveelheid morfine die ze kreeg. Gelukkig gaat het nu beter en mocht ze afgelopen woensdag weer naar huis.

In ben in december begonnen in Zo'n lief meisje van Mary Kubica. Meerdere keren zelfs. Maar het verhaal weet mij nog niet te "pakken". Ik heb het boek nu maar voor langere tijd opzij gelegd. Het is waarschijnlijk niet het goede boek voor mij, op dit moment.
Wat las ik de afgelopen tijd dan wel?

Uiteraard Ritueel van Isa Maron, deel 3 van de Noordzeemoorden. Wat knap is van dit boek is dat, als je het boek uit hebt, je gefrustreerd achterblijft omdat je MOET weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Maar helaas...daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Ik was, via een Facebook-actie, uitverkoren om ambassadeur van het boek Speel met vuur van Tess Gerritsen te zijn. Het verhaal is al eens eerder verschenen als geschenkboekje onder de naam Incendio, vond ik toen niet echt een goed verhaal. Ik had erg het gevoel dat het verhaal niet af was. Dat gevoel klopte wel. Speel met vuur vertelt het hele verhaal. En wat een prachtig, treurig verhaal. Ik vond het geen thriller, maar een mooi boek om te lezen.

Verder las ik nog:
Open einde van Corine Hartman, ik kan altijd erg genieten van haar boeken. En dan vooral de boeken die niet bij de Jessica Haider-serie horen.
Winter Chalet van Linda van Rijn, even lekker een "dom" boekje tussendoor. Niet nadenken, lekker lezen en al ver van te voren weten hoe of wat. Soms zo heerlijk!

En de eerste boeken van dit jaar:
Voor de ogen van een kind van Mary Higgins Clark, ik noem haar boeken altijd de Bouquetreeks onder de thrillers. Net wat intelligenter dan bijvoorbeeld Linda van Rijn, maar wel met een dosis romantiek ( en ja, ze krijgen elkaar altijd aan het eind, en leven nog lang en gelukkig ).
In memoriam van Jeffery Deaver, ik ben fan van die man! Nooit voorspelbaar, vaak maatschappelijk betrokken en ook nog leerzaam. In dit boek gaat het over moorden waarvan de oorsprong ligt in de synthetische wereld ( het internet ). 

En nu ben ik voor het eerst in een maand weer 2 boeken tegelijk aan het lezen. Op de ereader De babymakelaar van Marelle Boersma. Ik ben nog niet zo heel ver, maar het is weer een fijn boek om te lezen. En het "ouderwetse" papieren boek is Interne zaken van Ian Rankin, een boek uit 2009. Ian Rankin is vooral bekend van de serie Rebus, dit boek is een Malcolm Fox-thriller. Een nieuw personage.

Ik heb mijn leesdoel op 100 boeken gezet voor dit jaar. Ik heb er al 2 uit en ben nu in 2 bezig. Zou haalbaar moeten zijn. Het afgelopen jaar ben ik in 110 boeken begonnen en heb er iets van 10 niet uitgelezen, om uiteenlopende redenen. Doel zou dus haalbaar moeten zijn.

Fijne leesweek allemaal! 

Juul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten