zaterdag 16 januari 2016

Leesweek Moon

Hoe leuk is het …..!!

De week is weer voorbij gevlogen. Zo was het zaterdag en raakte we met de Basketbal van mijn jongste zoon even op en neer naar Amstelveen; ff ruim een uurtje vanuit Julianadorp, maar ja alles is vanaf hier ver. Dat heb je ook als je in het verste puntje van Noord Holland gaat woont. 
Dat is lastig voor Boekenfeestjes zoals degene die zaterdag op de planning staat. De Bende Goes to Breda en ontmoet daar Linda Jansen en Sterre Carron En de hele bende is bijna compleet, bijna dat lees je goed want Moon haakt ff af.  Twee en een half uur heen en ook nog terug das ff teveel momenteel. Al had ik er graag bij geweest, maar ja mijn tijd komt echt nog wel.

Momenteel heb ik al zoveel leuke momenten op het blog. Mijn voornemen wordt echt enorm leuk ontvangen in België en iedereen reageert enthousiast. De schrijvers waar ik een boek van heb gelezen probeer ik via een PB-tje te vragen of ze mee willen werken aan het beantwoorden van een aantal vragen. Ze reageren allemaal zo enorm enthousiast dat ik er helemaal blij van word. Er was van de week zelfs een Vlaamse schrijfster welke net een debuutthriller had geschreven en ze zocht contact met mij .Binnenkort ga ik haar boek ook lezen, want er zijn zoveel mooie Pareltjes over de grens geschreven dat het zonde is dat ze niet beter bekend zijn in ons Landje.

Zo las ik van de week Heden Rood, morgen Dood een boek waarvan de omslag me totaal niet aan stond. Maar ik heb er van genoten ! Zo heerlijk een boek wat ik normaal nooit had gelezen krijgt nu van mij gewoon een dikke 4 sterren, Vanwege de heerlijke personages, maar meer onthul ik niet want de recensie komt binnenkort op het blog. Maar ik lees niet alleen Vlaamse boeken hoor. Al heb ik van de week weer een hele nieuwe vracht binnen gekregen via de Post. Opperhoofd Ink had even haar boekenkast doorgespit voor Vlaamse schrijvers en zodoende heb ik nu een plank met heel veel mooie boeken vanuit het buurland in huis. Ik kan zeker weer drie maanden vooruit….. Na heden Rood, ben ik afwachtende op een nieuwkomer, begonnen in Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen, en zoals wel vaker blijkt, leest iedereen een boek anders en is iedereen een andere mening bedeeld. Gelukkig maar, want anders was het leven van een schrijver erg moeilijk en naar mijn mening ook saai als je altijd dezelfde boeken moet schrijven.

Verder deze week, druk geweest met vergaderingen, bezoekjes aan mijn vader en de gewone huis tuin en keuken dingen.. maar vooral lekker 's middags lezen. O ja: en een nieuwe serie ontdekt Alcatraz. Wauw, dat is wel weer een heel aparte serie dus als ik niet in een boekje kruip, mijn mannetje help met behangen (lees: hem lekker laten sudderen en helpen als het nodig is) kruip ik lekker op bank om even een paar afleveringen te kijken. Heerlijk toch met deze weersomstandigheden?
Dus volgende week gaat ik lekker zo verder. Veel lezen, sowieso verder in Stille grond van Hilde Vandermeeren en vol verwachting onder de brievenbus liggen wachten op een aantal boeken die binnenkort verschijnen en waar ik dan weer blij een recensie van maak.

Lieve Leesfans, een fijne week. Tot volgende week knuffel Moon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten