zondag 10 januari 2016

Leesweek 2 van Moon

Week 2 en de Vlaamse schrijvers gaan het Net op.

Weer een weekje in je gewone doen; de kids naar school, vriend lief te werk en Moon kan lekker aan de sop. Begin van de week huis lekker aan de kant en de rest van de week lekker veel lezen. 

Ink en ik zelf hadden een paar weken geleden even lopen brainstormen of het mogelijk was dat ik meer Vlaamse schrijvers op het blog onder de aandacht mocht brengen. Ink haar kast in  en Moon haar kast in. We kwamen al op een mooi stapeltje van de Vlaamse schrijvers. Ik ben begonnen om alles uit mijn kast eerst te lezen: in mijn kast stond nog Moord op de Boekenbeurs, welke ik in de eerste week van het nieuwe jaar uit heb gekregen en inmiddels is mijn recensie op het blog verschenen. Een dikke 4 sterren voor dit boek, wat bij mij in mijn hoofd van alles te weeg bracht.
Zien jullie Ink, Miriam en de Bende leden al lopen op de Boekenbeurs. Er gaat een bendelid naar de toilet, maar het duurt wel erg lang voor zij weer terug verschijnt….. En dan begint het verhaal. Oeps, ik laat me even gaan ……..


Na de Moord, ben ik begonnen in De weg van het Water van Trudi Rijks een debutant op thriller gebied, en wat voor eentje. Als alle debutantes zo zijn in 2016 dan wordt het een MEGA boekenjaar. Binnenkort komt onze duo recensie van dit boek op het blog, houd de site in de gaten want dit is zeker een Must Read van 2016 en dat terwijl het jaar nog maar net begonnen is. Dat belooft veel goeds.

Woensdag kwam mijn voor stukje op het blog over het hoe en waarom ik de Belgen meer in de picture wil krijgen. `s Middags gelijk even veel Vlaamse schrijvers een vriendschapsverzoek gedaan en nu hopen dat ze willen mee werken aan dit leuke initiatief. Sterre heeft al toegezegd. Helemaal leuk!! Ben echt mega enthousiast …
En dus verder in nog een Belg.. en wel Heden Rood, Morgen Dood een boek van Jonathan Sonsst. Een heel onbekende schrijver voor mij en als ik hem niet al in de kast had staan nadat hij aan Mir en Ink was gegeven op de Boekenbeurs in Antwerpen, had ik hem dus echt niet op gepakt. Ik beoordeel altijd erg op de omslag.  Maar ik ben er in begonnen en laat jullie natuurlijk weten wat ik er van vond. Tot nu toe raak ik steeds nieuwsgieriger en ik merk dat ik in een heerlijke leesflow zit dus ik maak veel leesuren. Ik maak leesuren terwijl vriend lief twee dagen vrij heeft genomen om alles te schilderen.. Volgende week iets minder tijd denk ik ,want dan kan het behang er op en om dan rustig op de bank te blijven zitten terwijl hij met de banen aan het stoeien is.. Dat kan ik niet maken.

Maar ik kijk nu al uit naar de postbode volgende week, er komt een Boekske aan waar ik helemaal blij van word.
Lieve mensen.. Geniet van jullie Leesweek, maak veel mooie leeskilometers, tot volgende week
Liefs Moon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten