dinsdag 19 januari 2016

Lees- en doeweek Ink

Mijn leesweek kenmerkte zich door lekker lezen, een uitstapje en ietwat (lees : heeeel veel) stress in Huize Kroon.

Ik las Kater van Margje Woodrow en vond het een goede jeugdthriller. Margjes boeken vind ik steeds beter worden. Dit boek schurkt al tegen heel goed aan. Natuurlijk moet je een jeugdthriller anders gaan lezen als een psychologische volwassen thriller. Lastig uit te leggen welke knop je dan omzet. Natuurlijk zit ik niet op het puntje van mijn stoel, maar kan wel zien of het spannend en goed geschreven is.
Daarnaast las ik het boek Kat op de drempel uit. Die las ik in bed voor het slapen gaan. Dat je elke keer in slaap viel met een ontzettend schattig lief verhaal over een kat die zwervend nieuwe huizen zoekt. Ik zie nu opeens Kater en De kat op de drempel staan. Ben ik into de katten?

Ik was begonnen in Misleiding van Steven James. Een schrijver die al heel wat boeken op zijn naam heeft staan, maar voor Corina en mij totaal onbekend was tot ik een paar omslagen/kaften zag en die mij dan wel bekend voorkwamen. Maar nooit gelezen. Ik heb 40 bladzijden gelezen en het leest ontzettend lekker weg. Echter kwamen er twee best dikke boeken door de bus zeilen. Dat lieg ik trouwens want het past niet door de bus. De pakketjesman kwam dus. De nieuwe Elizabeth George Dag des oordeels is 600 pagina's! En de nieuwe van Sharon Bolton ook ver de 400 in. Daar mijn stelregel is om recensieboeken binnen drie weken te hebben gelezen en en recensie af te hebben, moest ik Misleiding doorschuiven naar Juul, die de 600 bladzijdes van dat boek met alle liefde overnam.

Zijn dikkere boeken in? De Nederlandse thrillers zijn toch altijd (of vaak) onder de 300. En er is niets leuker dan een goed boek waar je dagen in kan kruipen. Maar het tegendeel van een slecht boek en dan 600 bladzijdes...brrrrrr
Ik ben begonnen in Sharon Bolton en die pakte gelijk. Dus die gaan we deze week eens uitlezen.

Zaterdag hadden we het teamuitje met 7 man/vrouw. Er ontbraken 5 teamleden (ziekte, weekendje weg en andere zaken). We zijn een groot team geworden: leuk om te zien. Sterre en vriendin Inge zouden ook meeborrelen, maar wegens omstandigheden kon dit doorgaan. Die leuke afspraak plannen we snel opnieuw.
Wel lunchte Linda Jansen mee, de schrijfster van Onder water. Caro, Lydia, Moon en Karin die juist allen enthousiast haar boek lazen waren niet aanwezig. Maar dat maakte helemaal niets uit: keigezellig en onderwerpen genoeg om te kletsen. Boekenmensen bij elkaar hebben het al snel over boeken...Erg he eigenlijk?!
Ook Nathalie Pagie kwam even binnenlopen en deed een bakje thee mee. Leuk om de dames samen over hun schrijven en boek te horen kletsen!


En dan nu terwijl ik dit type staat er een operatie van de vriendin voor de deur. Haar knieschijf gaat verplaatst worden, omdat hij nu steeds uit de kom schiet. pijnlijk en erg lastig voor een sporter.
Ik hou niet van dat narcosegedoe. Ben best nerveus kan ik eerlijk toegeven. Ik ben blij als ze morgen bijkomt. En nog blijer als de best pittige operatie gelukt is. Ja, ze is in goede handen bij een arts in Delft. Maar wat is Delft ver als ze niet dezelfde dag naar huis mag, wat wel de bedoeling is.
Maar genoeg over mijn zorgen.
Duim gewoon lekker mee even voor mij en vooral haar. 

Dag andere boekenwurmpjes en lezers van mijn stukjes!
Tot volgende week!

Inkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten