zaterdag 23 januari 2016

Disclaimer krijgt nieuwe titel

Ambo/Anthos gaat de midprice-editie van thriller Disclaimer uitbrengen onder een nieuwe titel: Het boek over jou. Op die manier hoopt  de uitgeverij  een groter lezerspubliek te bereiken.
Disclaimer is het debuut van de Engelse auteur Reneé Knight.  In Nederland verscheen het boek in juni 2015. Er werden tot op heden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Voor de midprice die 1 februari uitkomt koos Ambo|Anthos dus een nieuwe titel.

Er blijkt binnen de uitgeverij al een discussie te zijn gevoerd over welke titel het boek zou moeten hebben.

De vraag die men stelde was of mensen goed genoeg zouden weten wat Disclaimer betekent? Uiteindelijk werd besloten om het aan te houden. De nieuwe titel is niet perse een gevolg van tegenvallende verkoopcijfers, zegt een vertegenwoordiger van de uitgeverij
Men vindt tienduizend exemplaren voor een debuut een mooi aantal. Ze denken dat er een veel groter publiek te bereiken is door de nieuwe titel.
'Het is een psychologische thriller voor een breed vrouwenpubliek, met een twist in het verhaal die je totaal niet ziet aankomen. Een totaal uniek boek, vinden we. Daarom hebben we het ook aangekocht.’

De nieuwe titel Het boek over jou is gekozen omdat ‘het de lading dekt, lekker in het gehoor ligt en toegankelijk is’. De midprice-editie gaat 12,50 euro kosten en krijgt hetzelfde omslag als de succesvolle Britse editie.


Bron: Boekblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten