maandag 14 december 2015

Tjeerd Langstraat: 2015 in boeken

Was 2015 een bijzonder jaar op boekengebied voor jou? Waarom wel/niet? 
Het was een bewogen jaar op persoonlijk boekengebied. Met als highlight het contract dat ik tekende voor mijn tweede boek dat uit gaat komen bij The House of Books! Momenteel ben ik dus noestig aan het tikken. 

Las je veel dit jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken?
Ik heb wel wat gelezen, maar ik zou veel en veel meer willen lezen. Maar de tijd ontbreekt simpelweg. Nu lees ik voornamelijk voor het slapen gaan, maar dat duurt meestal niet ... #zzzzz Denk dat ik op niet meer dan 20 boeken zit...
Welke boeken sprongen er bovenuit voor jou? Waarom deze?
Jacoba van Simone van der Vlugt vond ik schitterend. Een historische roman over Jacoba van Beieren. In de categorie slow reading (want wel tof en/of mooi, maar weinig snelheid): Ik kom terug van Adriaan van Dis, Meriswin van Hafid Bouaza en Zomerhuis met zwembad van Herman Koch. 
En ik heb eindelijk alle boeken van mijn collega genomineerden van de Schaduwprijs 2014 gelezen. In De Dode Kamer van Bronja ben ik net begonnen. Fijne boeken allemaal!

Welk boek vond je eventueel tegenvallen en waarom?
Ik lees, naast die van Bronja, De nachtwacht van Sarah Waters. Pakt me nog niet en er is een kans dat ik die weg ga leggen.

Wat kunnen we van jou verwachten in 2016?
Wat kunnen jullie van mij verwachten in 2016... boek twee: Eeuwig Donker http://www.thehouseofbooks.com/boeken/spanning/tjeerd-langstraat/eeuwig-donker En ik hoop dat ik na de zomer aan mijn derde boek kan beginnen. Plannen voor een absurdistische roman spoken al door mijn hoofd, dus who knows... Maar eerst die tweede thriller!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten