dinsdag 17 november 2015

Wat leest en kookt Renee?

Afgelopen week heb ik weer eens een echt boek gelezen. Viel me wat tegen. Niet het boek op zich, want Memento Mori van Jolka is een heel goed boek, maar een ereader leest gewoon wat handiger.
Van Memento Mori zal binnenkort nog een recensie van mij op het blog verschijnen, dus daar wil ik verder nog niet teveel over vertellen.

Na de Mankelldag ben ik echt fan van Mankell geworden. Ik heb dan ook maar geïnvesteerd in een ebook van Zweedse laarzen. Het laatste boek wat Mankell schreef voor zijn dood.
Uit de titel blijkt overigens dat de Zweden ook wat meegaan in de tijd. Ik kende alleen de Zweeds klompen waarop ik al vanaf jonge leeftijd op liep. De eerste paren waren allemaal met geel leer. Of zou het plastic geweest zijn. Zou ook zomaar kunnen. Ik liep die klompjes altijd af totdat er niet meer op te lopen was wegens te klein of schuin afgesleten. Mijn klompjes en ik waren na schooltijd een echt paar. Of moet je trio zeggen. Klompjes zijn immers altijd al een paar.
Kijk Renee....
Nadat de gele versie niet meer in mijn maat te krijgen was moest ik overgaan op de zwarte versie. Destijds waren ze nog niet in al die mooie kleurtjes verkrijgbaar. Dat was erg jammer want die zwarte waren zo saai.
Nou dit boek van Henning Mankell zal vast niet saai zijn en volgende week zul je er vast meer over horen.

Jullie als thrillerlezer hebben er vast niet veel van mee gekregen, maar afgelopen tijd was het kookboekenweek. Volgens mij was het wel weer eens een week met meer dan 7 dagen, maar vooruit dan maar weer.
Nu kan ik gaan liegen en zeggen dat ik zondag speciaal voor die dag een toepasselijk recept heb gezocht, maar dat zal ik maar niet doen, want het was puur toeval dat we dit nu aten. Maar toepasselijk was de naam eigenlijk best wel, namelijk tante Sidonia. Ik zou niet weten of het naar de tante van Suske en Wiske genoemd is, maar lekker is het wel. Suske en Wiske strips zijn feitelijk ook thrillers vind ik. Alleen in stripvorm.

Ik zou zeggen probeer onderstaand recept eens. Het is erg lekker.

TANTE SIDONIA.

2 kipfilet in blokjes
1 of 2 uien in blokjes
champions tauge
9 eetlepels ketjap
9 eetlepels ketchup
5 eetlepels bastaardsuiker
1 eetlepel azijn
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sambal oelek
1 blik perziken in schijfjes

Erbij witte rijst

Bak de in blokjes gesneden kipfilet. Doe er de ui en champignons bij en bak even lekker aan. Doe alle verdere ingrediënten erbij, maar als laatste de tauge. Het sap van de perziken ook gebruiken.
Laat alles even lekker pruttelen.
Eet smakelijk.!



2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd naar de Zweedse Laarzen ik heb hem ook liggen. Het recept klinkt goed, misschien eens proberen😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd naar de Zweedse Laarzen ik heb hem ook liggen. Het recept klinkt goed, misschien eens proberen😉

    BeantwoordenVerwijderen