vrijdag 27 november 2015

Hoor de wind waait door de bomen…..en Moon leest lekker op de bank

Het is nu toch echt herfst hoor. Bah, bitterkoud als je nu met je hondje naar buiten moet, bah. Maar heerlijk om in een boek te kruipen en je helemaal te verliezen in de tijd. Heerlijk lekker vroeg naar bed, de wind om het huis heen, de regen op het dakraam en ik lekker onder de dekens verscholen met een goed boek.

Afgelopen week mocht ik ook weer fijn genieten van een aantal boeken, Het begon met De Loney van Andrew Michael Hurley, een heel apart boek. Ik kon er niet echt de vinger op leggen wat ik ervan vond want ik heb er wel van genoten, maar het was wel erg mysterieus. Als ik van afgelopen jaar een boek zou laten verfilmen is dit er zeker één van. Waarom weet ik niet, maar het verhaal had een bepaalde spanning en mysterie wat me boeide.

Na De Loney een heerlijk tussendoorboek De erfenis van Elisabeth Mollema. Zo’n heerlijk boek om mee te nemen op vakantie, lekker lezen, niet zo zwaar en diepgaand, gewoon heerlijk lezen en genieten. Een verhaal waarin Emma bij het voorlezen van het testament krijgt te horen dat haar moeder nog een dochter heeft. En dan begint het..
Lydia en ik mochten samen Neerslag van Marjolein van der Gaag lezen. Altijd leuk een duorecensie, want iedereen is vaak een andere mening toebedeeld. Hij komt nog op het blog binnenkort en dan kunnen jullie lezen of we het een beetje met elkaar eens waren!!

Zoals jullie weten, komt de feestmaand er weer aan. Iedereen in de stress om cadeautjes te verzinnen. Maar wij van het blog gaan jullie helpen. Ieder van ons gaat jullie cadeautips geven, binnenkort op het blog de eerste tips van de bendeleden. Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en natuurlijk hoop ik dat mijn favoriete schrijvers bij jullie in de kast belanden.

Momenteel ben ik bezig in een boek van Pieter Aspe, Het oor van Malchus, naar de gelijknamige serie Aspe. Heerlijk dus, ik zie het hele boek zo voor mijn ogen afgespeeld worden. Met Van In, Versavel en Hannelore. Daar kan ik zo van genieten he. Het is niet altijd handig om een beelddenker te zijn, maar in zo`n geval is het heerlijk.

Natuurlijk heb ik nog andere dingen gedaan naast lezen. Ik heb me doodgeërgerd, maar ook heb ik genoten. Terwijl de rest van de bende met Linda Jansma aan de High Tea tafel zaten liep ik tussen de opgewekte vrolijke kindersnoetjes in Julianadorp. Wat is dat leuk he, al die koppies vol verwachting en zoveel spanning dat er twee kotsend de kerk uitraakten. Hoe fijn was het eigenlijk toen je kind was en je je niet druk hoefde te maken om zoveel dingen, maar vol kon genieten van het Sintfeest. Nou, ik was ook weer even klein hoor en genoot volop van alle dingen, die vrolijke Pieten en de echte Sint en vooral van de pepernoten met tum-tummetjes.
Zo af en toe is het zo fijn om gewoon weer even het kind in jezelf te zoeken, lekker te genieten en gewoon ff gek doen….. wacht maar volgende week..

Fijne leesweek en als je lief bent geweest zou ik toch eens je schoen zetten wellicht weet de boekenpiet je wel te vinden en verrast hij je met een mooi geschenk!!


Liefs Moon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten