maandag 28 september 2015

Wat leest het team in de afgelopen week....

Weer een week voorbij...

Het is alweer vrijdag en de week is alweer voorbij. Hij begon deze week met Trekkertrek (Julianadorp Power Festival) in het dorp waar ik woon.
Een supergezellige dag gehad en mega veel gelachen en dan ook nog Boer Tom en Boer Theo van 'Boer zoekt vrouw' gezien: wauwwwww.. 
Nou sorry, maar ik loop warmer voor een stel schrijvers van mijn favoriete boeken, maar ach ik ben ook gauw tevreden…
Voor het weekend had ik Millennium 4 al uit en zo moeilijk als ik er in kon komen, zo slecht kon ik hem later wegleggen: een heerlijk boek ! Wellicht moest ik even wennen aan de termen van de hackers en de internationale veiligheid en zo , maar nadat ik gewend was, had ik het boek vervolgens zo uit.

'Ik ben er net weer aan herinnerd; zei ze, dat er iets vreselijk mis is in mijn familie. Het lijkt wel of we tot alles in staat zijn. Tot de meest onbegrijpelijke wreedheden'

En ik denk dat er wel een deel 5 ook gaat komen Er is wel sprake van geloof ik, maar of dezelfde schrijver het gaat schrijven dat was nog de vraag, maar dan ga ik hem ook zeker lezen. David Lagercrantz heeft Stieg Larsson goed kunnen evenaren met dit deel.

Op zondag begon ik in Bloedlink van Marianne en Theo Hoogstraaten, een goed boek, dat zich afspeelt in twee verschillende tijden. Het heden en in 1206, maar het is op zo`n manier geschreven dat het erg plezierig leest en genoeg spanning heeft met verschillende wendingen waardoor je van de 260 bladzijden geniet. Tenminste ik wel.

Op 5 oktober is Bureau Raampoort weer op televisie bij SBS6  en de vraag kwam van Ink of ik niet even het boekje wilde lezen wat net is uitgekomen. Tuurlijk, lees ik wel even het boekje van Simon de Waal, over de gelijknamige serie Bureau Raampoort. Zo herkenbaar om dit boek te lezen. Aangezien ik heel visueel ingesteld ben, zie ik terwijl ik lees Thomas Acda door Amsterdam lopen en de zinnen zeggen welke in het boek beschreven staan. Dit is echt een boek in de trant van Baantjer en als je de serie kent, kun je dit beamen. Ik zit in ieder geval op 5 oktober weer voor de buis, lekker genieten van een oer Amsterdamse Politie serie.

En mochten jullie denken dat ik me weleens verveel………… Was het maar zo. Afgelopen week kreeg ik verschillende appjes en mailtjes ; Moon kun jij??? En tja Moon kan wel hoor, Moon maakt wel even tijd. Er ligt een heerlijke stapel moetjes voor me klaar, welke binnenkort allemaal weer op het blog verschijnen. Denk aan Jet van Vuuren, Liza Marklund, David Hewson en dan nog twee van uitgeverij Xander die eerdaags op de deurmat vallen.
Dus als jullie me missen op Facebook of denken wat is het stil .. Moon is even ondergedoken... even STTTTTTTTTTTTTTTTT want ik lees ..
En anders ben ik aan het schilderen, iets aan het organiseren of bij mijn paps aan het genieten van mijn bonustijd met hem
Jullie ook allemaal een super week!
Tot volgende week knuffel Moon








*********************************************************************
Zo ,daar ben ik weer! Vorige week was ik een beetje dom en was ik het vergeten. 
Foei Lydia, nou inderdaad.  
Ik heb in de afgelopen week 'Het gerecht' van Inge Ipenburg gelezen. Het boek leest vlot met korte hoofdstukken. Binnenkort komt haar tweede boek 'Een schitterend ongeluk' en die ga ik ook zeker lezen. 
Mijn tweede boek was 'Oog om Oog' van Buddy Tegenbosch. Deze komt in oktober uit. Oog om oog is een young adult, maar ik raad het ook zeker volwassenen aan om dit boek te lezen . Dit boek heeft me geraakt. Pesten ......
De hoofdpersonage Jaap-Jan wordt gepest en niet zo klein beetje ook. Soms liepen de rillingen over mijn huid. Binnenkort komt er een duo recensie van Ink en mij. 
Mijn volgende boek dat ik heb uitgelezen is 'Het midden van nergens'  van Yvonne Deinert. Een young adult met een boodschap vind ik. Pasca is 15 jaar en is op zoek naar haar identiteit. Door bepaalde keuzes die ze maakt komt ze in spannende situaties terecht. 
En dan jaaaaaaa, mijn volgende boek ... 
Negen van Stefan Ahnhem. Ik ben net een klein kind die een snoepje krijgt: o zo blij. Ik heb van deze auteur Zonder gezicht  gelezen en die was goed!!!!!!!
Nu met een glimlach begin ik in Negen.
Een dik boek, 684 pagina's maar dat vind ik helemaal niet erg. 
Ik hou jullie op de hoogte, Ik wens jullie een fijne leesweek toe. Het wordt mooi weer dus geniet er van. 

Groetjes Lydia 


****************************************************************
Aloha allemaal! Het was weer een prima leesweek. De Hondenmoorden heeft ietwat vertraging maar niet getreurd, boeken genoeg op stapel. Afgelopen week las ik samen met een blogmaatje (rara wie dan?) Zuur van Anja Feliers. Onderling gezellige gesprekken gehad via de chat en we gaan er samen een stukje over plaatsen. Te leuk. Ondertussen ben ik begonnen in Stem! van Marlen Beek-Visser. Ik hou van zingen en muziek. Vroeger (toen ik nog jong was) heb ik in een bandje gezongen en ik volg weinig op tv maar een programma als The Voice? Geweldig, dan zit ik aan de buis gekluisterd. Stem! past dus prima in dit plaatje, het leest in ieder geval gelijk al lekker weg. Fijne leesweek allen en tot volgende week!
Karin.
****************************************************************
Het laatste wat ik las deze week was een bijsluiter. Ik heb de hele week al last van mijn schouder en heb dan ook heel wat paracetamolletjes geslikt. Gisteren waren ze op en moesten er dus nieuwe gehaald. Een blik op het pilletjesschap deed mijn oog vallen op de paracetamol met codeïne, tenminste dat dacht ik. Gisteravond voor het slapen één genomen en dacht lekker te kunnen slapen. Nee dus. Halverwege de nacht er maar weer uit. Nieuw pilletje erin. En ik ging weer liggen. Draaide me om en oei... De hele kamer draaide. En dat elke keer weer als ik me omdraaide. Dat werd dus bijsluiter lezen en bleek het paracetamol met coffeïne te zijn. Wist niet eens dat het bestond. En bij de bijwerkingen stond inderdaad draaiduizeligheid. Alleen dan bij de zeer zeldzame bijwerkingen en dan ook nog eens bij negroïde types. En ik ben toch echt een nuchtere Fries. Het mag duidelijk zijn, voor mij geen molletjes met drugs meer... En die verkeerde soort? Zal door de pijn wel niet goed gelezen hebben. 
Daarom is het misschien ook niet zo verkeerd dat ik nog niet veel in Supernova geschreven door Peter Römer gelezen heb. Zou zomaar hele andere dingen kunnen lezen. Volgende week hoop ik jullie een bijsluiter voor het boek met bijwerkingen te kunnen leveren.
Renee (onze poortwachter van de facebookgroep)

***************************************************************************************

Ik had een ik-ben-druk-met-dingen-verzinnenweek. Dan heb ik weer te weinig rust om rustig te lezen. Er waren tijden dat ik 4 a 5 boeken zeker in een week las, maar dat is niet nu. Juist toen ik een baan had waar ik vaak 50 tot 60 uur in de week werkte vooral in de avonden en weekenden las ik enorm veel in de trein en metro's. Of als een cliënt niet kwam opdagen had ik opeens 1,5 uur vrij (ik gaf trainingen die als taakstraf dienden). Maar ik had vooral geen blog waar ik druk mee was...
Wat las ik dan wel nog?
Daarna las ik het nieuwe boek Bloedbroeders van helen Vreeswijk. Een echte Vreeswijk weer. Goed geschreven weer.
Zondagochtend begonnen in Doodstil van Lydia van Houten. Van de week was er een onderwerp over hoe bijzonder lesbootjes in een thriller zijn n.a.v. de Fontein die het boek van Liesbeth ..en nu ben ik dr naam kwijt, wilde van der Kemp zeggen, maar dat is Heleen.. Ach doet er ook niet toe, want het boek sucks! Kolere, als er iets antireclame voor de lesbootjes is, dan is het wel dat boek. Je zou er spontaan hetero van worden. Maar in Doodstil schijnt ook iets lesbo-achtigs te zijn. Nu lag het boek al op mijn stapel, dankzij Caroline (ja soms geven de teamleden ook eens een boek aan mij... zelden maar toch) en heb het nu maar even wat eerder opgepakt. Even de recensieboeken geparkeerd. Leest erg snel het boek dus die zal morgen wel uit zijn. Morgen weer een recensieboek van de snel-te-lezenstapel.
**************************************************************************************
Juul laat zich verontschuldigen wegens de drukte rondom haar nieuwe baan, dat ze nauwelijks nog aan lezen toekomt....







**************************************************************************************

Het was me een belabberd leesweekje. Ik ben nog steeds op de helft van deel 1 van de Bergmankronieken "Wat verborgen is" Het ligt zeker niet aan het boek. 
Wel met moeite uitgelezen "Zuur" van Anja Feliers en dat lag zeker wel aan het wel aan het boek. Psychologische thriller staat op de omslag..... Ik kan me er niet in vinden. Niet in het psychologische als in het thrillergedeelte niet. In pak m beet hoofdstuk 2 komt er een aanslag voor en dat is even een thrillermomentje, daarna is er heel veel over het herstel en daar zou dan het psychologische spelletje in moeten zitten. Helaas het komt niet uit de verf. Dan ergens in het twee na laatste hoofdstuk is daar weer even een thrillermomentje. Hoe dat tot stand komt is allemaal een beetje mwa .... Vergezocht? Klaboem? Want waar komt Alexander nou opeens vandaan? Hoezo weet hij dat hij daar moet zijn? Kathleen krijgt ook erg veel aandacht in het boek maar waarom??? Nee ik was niet gecharmeerd, maar ik had afgelopen week de concentratie-spanne van een fruitvlieg, dus misschien ook maar goed dat het niet zo moeilijk was. Dat is ook gelijk de reden dat ik niet veel verder ben in "Wat verborgen is" .
Waar een dikmaakdieet al niet slecht voor is?! Ja het zal goed zijn voor het lijf uiteindelijk maar tot nu toe is het lijf en daardoor ook het hoofd compleet van slag. Maar we zetten door, want met kerst moet er minstens 6 kilo bij zitten. Dus hop, maandag weer naar de sportschool om de spieren aan te sterken en braaf 6 keer per dag aan het koolhydraatrijk voedsel.... Maar hoop wel wat meer te lezen tussen het bananen-happen door .... U leest het volgende week.

Crien
*****************************************************************************************
Wat heb ik de afgelopen week gelezen? Niet zo heel veel. Afgelopen week was heel druk met van alles en nog wat. Ik heb eindelijk de recensie van Bloed op sneeuw geschreven en ik heb De jongen uit het woud van Jen Minkman gelezen. Jen heb ik begin dit jaar ontmoet in Oud-Beijerland toen ik daar met Ink naartoe ging voor een Young Adult-avond. Een ontzettend leuke avond en daar heb ik het boek van Jen gekocht. Ik vond het hoog tijd om het eens te lezen, zeker nu er heel binnenkort een nieuw boek van haar uit gaat komen. Ik heb genoten van haar ‘out of the box’ liefdesverhaal en ik kan ‘m van harte aanbevelen! Julia is al een hele tijd verliefd op Michael, de mooiste jongen van school, maar die liefde is al jaren eenzijdig. Tot het eindexamenfeest....Julia is in de wolken als hij haar dan eindelijk ziet staan....en ze dondert net zo hard weer van die wolk af als Michael zijn lolletje gehad lijkt te hebben en haar weer negeert... En dan krijgt Michael een ongeluk. Een ongeluk waardoor hij compleet verandert en hij wil haar terug, maar wil Julia dat nog wel? 
Via Facebook reageerde ik op een oproepje van The House of Books: ze zochten proeflezers voor de nieuwe Heleen van der Kemp: Bijwerking. En die viel vandaag in de bus, dus daar duik ik op zondag lekker in. Manlief naar de hockey, de kids vermaken zich wel en ik dus ook :-)
Miriam 
********************************************************************************************************

Deze week deel drie van de Rani Diaz serie gelezen, ik moet zeggen de boeken worden steeds beter en heftiger. Heerlijk mens die Rani, al wordt ze een beetje rustiger door haar vriend Frederik. Ik had al wel snel door waarom ze steeds zo ziek was in het boek en ben heel erg benieuwd hoe de ontknoping hiervan zal zijn in het volgende deel.
Vorige week zaterdag ben ik samen met Ink naar Utrecht afgereisd. Bij de Starbucks in Meerkerk hadden we afgesproken en na een heerlijk bakje koffie zijn we samen afgereisd naar de parkeergarage de Uithof. Vandaar met de bus naar de jaarbeurs. Omdat daar boekenbeurs was moesten we er natuurlijk als echte boekenwurmen een kijkje gaan nemen.

Twee boeken p.p. was de bedoeling. Na een uurtje of twee en met een kar vol zijn we maar eens gaan zitten en gaan schiften. Ink en ik hadden beide een te grote stapel; dus wat nemen we mee en wat leggen we weg. Altijd een moeilijke beslissing. De beslissing eindelijk gemaakt , waren het er toch meer dan twee geworden!Gelukkig had ik een rugzak bij me, dus die volgestouwd. Wel een beetje zwaar om zo nog de hele stad door te lopen, dus we besloten een kluisje te nemen op CS en de boeken op de terug weg op te pikken.
Door naar een zaakje voor een broodje, want ja ik sla dat nogal makkelijk over
en het was onder tussen al half drie en Ink begon toch wel wat trek te krijgen.
Oh jee de tijd vloog en ik wilde nog zo graag naar een nieuw geopende winkel van Yankee Candle. Dat gingen we echt niet meer redden, want het volgende op ons programma was de boekpresentatie van Helen Vreeswijk. In de boekhandel liep het al aardig vol met jeugd en de paar stoelen waren al door hun in beslag genomen. Super voor Helen dat het zo druk was. Na een interview en een voorleesstukje konden we onze boeken laten signeren. Vol trots stond ik daar met drie boeken. Ze keek me aan en zei: “wij hebben elkaar toch al eens ontmoet, was dat niet in Zoetermeer?” kijk dan glunder ik! Bij het thrillerfestival in 2014 was Heleen er ook en ondanks dat ze toen zo ziek was, kwam ze in een rolstoel met allemaal ballonnen eraan. Ik heb toen haar boek "De Kick" laten signeren. Wat een vrouw, dat je ondanks dat je zo ziek bent,  iemand nog herkent. Voor mij is Helen een toppertje van de bovenste plank.
 Van de week begonnen in haar YA Bloedbroeders en het is weer een pakkend boek. Je wilt blijven lezen ;dus van de week zeker uit. Naderhand nog heerlijk op het terras  gezeten als afsluiting van een gezellige dag. De kaarsen komen deze week nog aan de beurt, wel niet in Utrecht maar ook in een nieuw pandje met een geweldig aardige eigenaresse Annemarie.
Wanneer Bloedbroeders uit is ,heb ik eigenlijk nog wel een heel stapeltje om te lezen, maar van de week komen er twee nieuwe exemplaren binnen.  Die ik moet lezen, alleen nog geen idee wat de titel is, maar het behoort tot mijn genre: de thrillers met een erotisch tintje.
Ik wil iedereen weer een heel gezellige leesvolle week toe wensen met als ik het weerbericht moet geloven,  prachtige herfst weer.
Tot volgende week
Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten