zondag 27 september 2015

Nieuw: Te laat - Folkert Buiter

Het boek Te Laat van Folkert Buiter is 4 september uitgekomen.
Te Laat is een thriller tegen de achtergrond van de gevolgen van de gaswinning in Groningen en elders. Hard, kritisch, niet veroordelend, maar wel richting gevend. Eindelijk een boek, dat de gang van zaken in Groningen aan de orde stelt op een voor alle Nederlanders leesbare manier.

In het boek:
De aantrekkelijkheid van Groningen voor criminele activiteiten door het vele geld dat beschikbaar komt. Onnozele, corrupte en goede politici. Ongeïnteresseerde, profiterende, meepratende en kritische journalisten. Mensen, vooral mensen en wat ze meemaken. Verhalen direct uit de realiteit verweven met metaforische fictie. Beschrijvingen van omgevingen, plaatsen, gebouwen, gedrag, karakters en organisaties.
Een boek in Groningen en over Groningen. Wat staat Groningen te wachten?

Korte samenvatting:
Te Laat gaat over de strijd van de Groningers tegen de gevolgen van de gaswinning. Aardbevingen veroorzaken schade, angst en verdriet. Overheden en ondernemingen kijken vooral naar de baten. De miljarden die beschikbaar komen, leiden tot corruptie en trekken diverse vormen van criminaliteit aan. In het Kafkaiaanse woud van organisaties en regels, maken criminelen en corrupte bestuurders gebruik van kansen die de gaswinning, het vastgoed en het schadeherstel, bieden. Er ontstaat een wedloop tussen de criminelen en de recherche, waardoor de belangrijkste consequenties van de gaswinning buiten beeld blijven. Wat staat Groningen te wachten?

Over de auteur:
Folkert Buiter is een geboren Groninger, die al meer dan veertig jaar in de Randstad woont. Naast zijn werk als projectmanager schreef hij vele artikelen, maar zijn wens om een boek te realiseren werd steeds weer uitgesteld. Gegrepen door de hemeltergende toestanden als gevolg van de aardbevingen in Groningen, deed hij onderzoek en liet hij zijn ongebreidelde fantasie los op een zich organisch ontwikkelend verhaal. Het resultaat is een spannende en informatieve roman met een boodschap.


Het boek is verkrijgbaar door het per mail te bestellen bij folkertbuiter@gmail.com, of via de uitgeverij: boekscout.nl en via alle boekwinkels. Bestelling op titel, of auteur, of ISBN: 978-94-022-1939-5 
Te Laat heeft 850 pagina’s. Prijs € 31,95. Een boek dat je wilt en kunt delen met anderen. Meer informatie en vragen: folkertbuiter@gmail.com; 036-5295287

Geen opmerkingen:

Een reactie posten